Атлетико няма да даде дербито на Реал Мадрид


И. Ангелов

Атлетико няма да даде дербито на Реал Мадрид

Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Стадион: Уанда Метрополитано
Дата: 07.03.2021 г.
Час: 17:15 ч.

След краткотраен спад Атлетико Мадрид отново подобри представянията си ако съдим от последната впечатляваща победа с 2:0 над Виляреал. В 4 кръга преди това обаче тимът спечели само веднъж, и с две равенства и една загуба  позволи на преследвачите Барселона и Реал Мадрид да скъсят малко от дистанцията. 

Реал и Барса се намират на 5 точки от върха и Атлетико. С 4 поредни победи и равенство момчетата на Зинедин Зидан се възползваха от колебанията на лидера. Сега обаче "белия балет" трябва да даде всичко за резултат в тази среща, защото може да се окаже в тежко преследване при загуба.

Откъм състави, домакините се намират в почти перфектно състояние, като само Хосе Хименес е под въпрос с проблема си в адукторите. Киеран Трипиър се връща от наказание и ще стартира по фланга. Лемар и Караско получиха зелена светлина след малки травми.

Зидан все още не може да разчита на ключови играчи като Рамос, Азар, Карвахал и Мариано. Карим Бензема също е поставен под въпрос и все още не тренира с първия състав. Едер Милитао се възстанови от травма, но вероятно в този голям мач Зидан ще предпочете Начо в защитата.

Атлетико Мадрид не загуби в 36 от последните 38 изиграни срещи в Ла Лига. Реал Мадрид обаче не допусна гол от Атлетико в последните им 4 срещи. Реал няма загуба в 14 от последните 15 кръга, а от Атлетико избегна загубата в 9 от последните 10. Лидерът ще търси най-малко запазване на статуквото каквото е в момента.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
327