Барса отнесе Алмерия с 5:0


Л. Михайлов

Барса отнесе Алмерия с 5:0

Барселона тотално разнищи Алмерия на собствения си стадион "Камп Ноу" в полуфинален мач за Купата на Краля. Каталунците зарадваха феновете си с голова фиеста отбелязвайки цели пет попадения във вратата на гостите, които на практика ги класират на финала на турнира.

Резултатът в срещата откри аржентинският голмайстор Лео Меси. В 9-ата минута той получи пас от Педро на границата на наказателното поле и простреля вратаря Естебан. Барса не губи много време и три минути по-късно топката се озова в Шави, той намери Давид Вия, който удвои с удар в далечния ъгъл на вратата. В 16-ата минута и последната надежда за гостите беше разбита на пух и прах. Андрес Иниеста намери Меси в наказателното поле, а той технично направи преднината на каталунците класическа.

В 31-ата минута Шави отново даде голов пас, този път той центрира от пряк свободен удар, а Педро с глава прати топката неспасяемо в горния ъгъл на вратата на гостите.

След почивката част Барса се забавляваше на терена и задържаше топката в много продължителни периоди от времето. В 89-ата минута великолепният Меси намери резервата Кейта, който оформи крайното 5:0.

  Сподели
149