Пике: Гуардиола е гениален треньор


Н. Гавазов

Пике: Гуардиола е гениален треньор

Жерар Пике не един път е признавал, че именно в Барселона той се чувства най-добре и именно с такива футболисти като сегашните е мечтаел винаги да играе. В свое интервю защитникът на каталунците призна, че никога не е мислил в кариерата си да напусне „Ноу Камп" и едва ли ще го направи някога.

„Барса - това е моят дом, това е клубът, където аз винаги съм мечтал да играя и където е един от най-добрите отбори в света. Аз играя с гениални футболисти, където другаде ще е много трудно да намеря. Никога няма да си тръгна от Барселона", заяви Пике за RNE Radio 4.

"Футболът, който демонстрираме, това е контрол върху топката, правилно подаване и поемане, минимален риск и винаги трябва да има два варианта за пас. В личностен план обаче, не всичко е футбол и извън този велик спорт сме длъжни да бъдем честни, искрени и добри с другите хора", продължава защитникът.

„Истината е, че Гуардиола ни учи да разбираме футбола. Той не само дава указания, а и обяснява защо трябва да го направим. Това ни помага да се усъвършенстваме като футболисти. Всичките му указания имат смисъл. Пеп е гениален треньор, който умее да обръща внимание на обкръжаващата ни среда и винаги показва увереност в себе си, която предава и на нас. Той владее широк диапазон от тактически ходове и всичко това може да се види в стила на Барселона", допълва Пике.

„Най-добрият момент за изминалата година мога да кажа, че това е участието ми с националния отбор на Испания на Мондиал 2010 и естествено спечелването на Световната купа. Не само това. Аз там се запознах с много нови хора, които едва ли бих срещнал при други условия. В крайна сметка, нашето запознанство се превърна в силна дружба", завършва защитникът на Барселона.

 

  Сподели
97