Куман: Този график убива играчите


И. Ангелов

Куман: Този график убива играчите

Мениджърът на Барселона Роналд Куман публично отправи послание към ръководните органи във футбола да погледнат графика от срещи за всички отбори, като той чувства, че толкова много срещи в кратък период убива играчите от натоварване. Сезон 20-21 започна по-късно заради пандемията от коронавирус и срещите са на всеки няколко дни, а Барселона вече изигра 10 срещи от началото на годината, при още 7 идващи до края на февруари.

"Трудно е," започна Куман пред Marca преди срещата с Реал Бетис днес. "Броят на мачовете, които имат големите отбори, в три състезания, и при ситуация с Ковид, прави всичко още по-трудно. Трябва да говорите с играчите за да видите как са физически, какво чувстват. Понякога трябва да дадеш на някой почивка за да може да имаш всички на позицията им.

"Ако броим срещата утре и в сряда, имаме 12 мача поред, от които 11 гостувания. И играем в 21:00, прибираме се у дома в 3:00 през нощта. Трудно е за играчите да играят постоянно. Трябва ни помощ. Аз се надявам един ден УЕФА или Ла Лига да помислят за броя мачове и какво причинява това на играчите. Това не е нормално. Мачовете, които трябва да се играят, пътуването, графиците, да играем 4 отбора за Суперкупа, това е прекалено.

"Всеки треньор има мнение за графика и за това какво преминават играчите. Аз мисля, че това трябва да спре, защото ги убива. Имаме много контузени заради това. Невъзможно е. Дано се направи решение за здравето на играчите."

  Сподели
109