Ривалдо: Да обещаят на Меси всичко, за да остане


И. Ангелов

Ривалдо: Да обещаят на Меси всичко, за да остане

Легендата на Барселона - Ривалдо, смята, че Лео Меси може да напусне отбора през лятото, но нашумелият скандал с изтичането на данните от договора му с клуба може и да променят ситуацията. Според Ривалдо това, което може да убеди аржентинеца да остане е клауза, която му гарантира бъдеща работа в клуба и след окачването на бутонките. Сегашната сделка на Меси изтича през лятото и той може да стане свободен агент.

"Това разкритие даде детайли от договора на Меси с Барселона миналата седмица. Това не е добре и потенциално уврежда клуба и играча, но аз не мисля, че трябва да задълбаваме и обсъждаме това. Трябва да си спомним, че този играч е направил много за клуба. Приносът му е огромен от десетилетия, на терена и извън него, и не е честно да го критикуваме за каквато и да е сделка, която е направил в своя защита.

"Някой е решил да даде тази информация, и очевидно това е било с лоши намерения, в опит да разедини клуба още повече във времена, когато има турболенция. Меси опита да напусне клуба през лятото и изглежда все по-вероятно това да се случи в края на сезона.

"Мениджърът на Барселона Роналд Куман има съмнения, че Меси ще остане и дори фаворитът за президент Хоан Лапорта има само надежди, а не сигурност с играча. Клубът трябва да направи усилие ако има финансите да му осигури дългосрочен договор.

"Той може да включва и клауза за работа след края на професионалната му кариера. Това може да го накара да подпише нов договор. Това е предположение и аз не зная какво точно иска Меси след края на кариерата си. Но Меси ще продължи да е огромна фигура във футбола и ако остане в Барселона - без значение в каква роля - това ще е доходоносно за клуба."

  Сподели
315