Пике: Ще се пенсионирам в Барса, а Меси е щастлив тук


И. Ангелов

Пике: Ще се пенсионирам в Барса, а Меси е щастлив тук

Защитникът на Барселона Жерар Пике обяви, че планира да се пенсионира в клуба, като освен това той коментира и настроението на Лео Меси в състава след последните данни в медиите, изтичането на договора му и последвалата вихрушка от изказвания. 

Пике е продукт на академията на каталунците, като изигра над 550 мача след краткия си престой в Манчестър Юнайтед през 2008 г. Тази седмица Пике навърши 34 години, като той отхвърли да има желание да играе за друг отбор преди да окачи бутонките:

"Аз ще се пенсионирам в Барса. Винаги съм го казвал. Аз играя футбол защото представлявам Барса. Аз не се виждам в друг отбор. Нямаше да имам мотивация и щеше да е драма".

Пике коментира потенциалният си заместник, 21-годишният уругваец Роналд Араухо:

"Араухо е страхотен централен защитник, и ще е така още 10 или 15 години. Той има всичко. Много е млад, но в главата е страхотен. Също така е физически силен, бърз и мощен, и има добър контрол над топката. Ла Масиа работи много добре и по време на престоя му в младешкия отбор в Сегунда Б, той възмъжа, и взе възможността си когато получи шанс в първия отбор. Трябва да му помогнем както можем".

Пике продължи за Лео Меси:

"Събитията, които се случиха през лятото доведоха до най-добрия изход защото Лео остана в Барса. Аз виждам, че в момента той е щастлив и да играя около него е гаранция за успехи."

  Сподели
169