Барса обърна загубен мач и стигна полуфиналите в Купата на Краля (видео)


FUTBOL-TV

Барса обърна загубен мач и стигна полуфиналите в Купата на Краля (видео)

Барселона се класира по инфарктен начин за полуфиналите за Купата на Испания след победа над Гранада с 5:3 след продължения.

Каталунците бяха на броени секунди от отпадането, но постигнаха инфарктен обрат в редовното време, а головото шоу продължи и в допълнителните 30 минути.

Кенеди откри резултата в 33-ата минута. В началото на втората част Роберто Солдадо удвои. Каталунците на практика обърнаха загубен мач, като до 88-ата минута губеха с 0:2. 

На два пътти каталунците удариха гредите. Веднъж това стори Тринкао, а после и резервата Осман Дембеле. Меси обаче не се предаде и вдъхнови своите за обрата. В 88-ата минута той пусна диагонален пас към Антоан Гризман и буквално от нулев ъгъл французинът някак прати от воле топката в тялото на вратаря преди тя да влети в мрежата.

Във втората от добавените 4 минути Барселона изравни. Гризман върна топката към включилия се в атака Жорди Алба и левият бек се разписа с глава и така спаси Барса от елиминиране и прати мача в продължения.

Там головете валяха и в двете врати.

Алба записа асистенция, а Антоан Гризман с глава даде предимство на Барселона в резултата - 3:2.

Само три минути по-късно Сержиньо Дест направи дузпа и от бялата точка Феде Вико изравни за 3:3.

До края обаче каталунците се разиграха и за пет минути вкараха още два пъти чрез Франки де Йонг и отново Жорди Алба, за да си осигурят продължаването към полуфиналите.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
360