Барселона ще си отмъсти за загубения финал


Н. Гавазов

Барселона ще си отмъсти за загубения финал

Барселона - Атлетик

Стадион: "Сантяго Бернабеу", Барселона

Дата: 31.01.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Антонио Матеу

Барселона ще приеме Атлетик в двубой от 21-я кръг на Примера дивисион и ще се постарае да продължи добрата си серия, което е единственото положително нещо около клуба на фона на случващото се извън терена.

Каталунците записаха четири поредни победи в Ла Лига, овен това колективът на Роналд Куман не познава поражение  в деветте си последни мача, което изкачи тима на четвърто място в таблицата за класиране, но на десет точки от лидера Атлетико, което към момента изключва всякакви разговори за титла. Освен това самият треньор предупреди феновете да не очакват трофеи през този сезон, което може би не е най-удачното признание, но е напълно реалистично. То идва и на фона на новината за колосалните финансови проблеми на клуба, чиято задлъжнялост е над 1 милиард евро. На практика Барселона е във фалит, защото доходите на клуба са около 900 милиона евро на година, а се предполага, че дългът ще се увеличи до лятото с оглед на това, че зрители едва ли ще видим на стадионите дотогава. В допълнение бяха отложени президентските избори, а това създава несигурност върху цялостната обстановка в клуба.

Нещата при Атлетико са по-спокойни. Баските спечелиха последните си пет мача във всички турнири, което им помогна да се класират за четвъртфиналите на Купата на Испания и да спечелят Суперкупата на страната – след победа именно над Барселона,  в среща, в която Лионел Меси получи първия си червен картон с фланелката на "блаугранас". Що се отнася до представянето в Ла Лига, "лъвовете" са с две победи в трите мача през новата година, което им осигурява десета позиция в таблицата за класиране. Тук ще уточним, че между тези два успеха е домакинската загуба от Барселона в началото на месеца.

Домакините са без контузените Фати, Пике, Коутиньо и Бускетс, който е наказан. Гостите са без Ноласкойн.

Барселона е фаворит в мач. "Лъвовете" са в добра форма, но тя основно обхваща срещи в други турнири. Освен това се очаква, че домакините ще бъдат много амбицирани да се реваншират за загубата във финала за Суперкупата, а специално Меси едва ли е забравил случилото се в този двубой, така че аржентинецът е силно мотивиран да накаже съперниците.

Барселона – Атлетик 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетик (Марселиньо)
 
Симон
   
Капа
Алварес
Нунес
Берчиче
Маркос
Венседор
Гарсия
Муниаин
Уилямс
Гарсия
Дембеле
Меси
Гризман
Де Йонг
Пиянич
Педри
Алба
Ленгле
Араухо
Дест
   
Тер Щеген
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетик 2:0

  Сподели
219