Барса с обрат срещу Валекано (видео)


FUTBOL-TV

Барса с обрат срещу Валекано (видео)

Барселона се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Испания след обрат за 2:1 при гостуването на Райо Валекано.

Каталунците бяха близо до издънка срещу отбора от второто ниво след гол на Фран Гарсия в средата на второто полувреме, но успяха да обърнат развоя чрез попадения на Лионел Меси и Френки Де Йонг. Аржентинската суперзвезда постави клубен рекорд за най-много на брой изиграни мачове за в турнира за Купата на Краля– 76. Досегашният рекордьор бе Джосеп Самитиер, който има 75 мача за Барса в турнира за Купата на Краля.

Противно на всякаква логика домакините успяха да излязат напред в резултата с първата си по-сериозна голова възможност. В 63-тата минута Фран Гарсия бе намерен на чиста позиция и Нето бе преодолян – 1:0.

Барса отговори подобаващо. Френки де Йонг преодоля Димитриевски след меко подаване на Меси, но голът правилно беше отменен заради засада. Изравняването обаче не закъсня. В 70-ата минута Френки де Йонг изведе Гризман, французинът напредна и намери Меси, който необезпокояван се разписа за 1:1.

Десетина минути по-късно гостите направиха пълен обрат в резултата. Жорди Алба проби отляво и намери Де Йонг в наказателното поле. Нидерландският халф успя да реализира за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97