Реал смята, че Федерацията настройва съдиите срещу Моуриньо и клуба


Н. Гавазов

Реал смята, че Федерацията настройва съдиите срещу Моуриньо и клуба

Във връзка със заведеното дело от страна на футболната федерация на Испания срещу Жозе Моуриньо, ръководството на Реал Мадрид разпространи официално обръщение до медиите. Както е известно, Дисциплинарният комитет на професионалната футболна лига на Испания заведе дело срещу старши треньора на отбора Жозе Моуриньо. То е по искане на Комитета на футболните съдии на Испания, като от португалският специалист ще се поиска обяснение за критиките, които той отправи по отношение на главния съдия на срещата Алмерия - Реал Мадрид.

Ето какво гласи официалното съобщения на Кралския клуб:

1. Появилите се на сайта на федерацията по футбол на Испания преки намеци по отношение на старши треньора, будят определено негодувание в Реал Мадрид.

2. Ние считаме, че за голяма грешка, фактът, че се появиха такива изказвания по адрес на старши треньора на Реал Мадрид на страницата на федерацията, това е ясно доказателство за предубеждение и отношение, максимално далече от реалността, както и от неутралността и равновесието, които трябва да съществуват в средствата за масова информация.

3. Ние категорично възразяваме против използването на на фигурата на старши треньор в подобен вид, в който това бе направено на сайта на Федерацията и с прискърбие установяваме, че подобни факти настройват съдийския корпус срещу треньора на Реал и самият клуб като институция.

4. Ние призоваваме да бъде потърсена отговорност за оскърбителните действия спрямо нашия треньор, клуба и запалянковците.

5. Накрая, ние изказваме своето дълбоко съжаление по повод на самия факт, че на страницата на федерацията се появи подобно изявление. При това, ще побързаме да заявим, че Реал от своя страна ще предприеме всички усилия, за да развива дружеските усилия между федерацията и клуба, което се явява неотменим фактор в стабилността на испанския футбол.

 

  Сподели
115