Атлетик Билбао удари Барса и си спечели Суперкупата (видео)


В. Мухарски

Атлетик Билбао удари Барса и си спечели Суперкупата (видео)

Атлетик Билбао спечели Суперкупата на Испания. Това стана факт след успех с 3:2 над Барселона във финалния мач от надпреварата. В редовното време резултатът бе - 2:2.

Антоан Гризман се разписа на два пъти за своя тим. Първият гол падна пет минути преди края на първото полувреме. Тогава Жорди Алба направи добро включване по лявото крило след подаване на Меси. Бранителят върна в наказателното поле, където първо Лео се размина, но след това Гризман засече за 1:0.

Атлетик реагираха веднага и бързо върнаха гола, а с вина за това бе Алба, който не забеляза как Де Маркос мина зад гърба му след пас на Иняки Уилямс и 31-годишният защитник с лекота чукна за 1:1.

В 53-ата минута се стигна до страхотен изстрел на Лео Меси от свободен удар. Вратарят само изгледа топката, но тя се разминава на сантиметри с целта.

Играчите на Билабо стигнаха до гол в 57-ата минута, но той не беше признат след намесата на ВАР, тъй като се оказа, че Раул Гарсия, който засече с глава, е бил в положение на засада. В 67-ата минута късметът покри Барса, след хубав изстрел на Уилямс. Кълбото прелетя покрай Тер Щеген, но не попадна във вратата му.

Десет минути след това каталунците стигнаха до втори гол, като той бе факт след двойно подаване между Алба и Дембеле, а топката стига до Гризман, който се разписва за втори път днес. В последната минута на мача обаче Виялибре вкара за Атлетик. Той засече центриране в полето на Тер Щеген, като изстрелът бе от много близка дистанция и вратарят на каталунците нямаше шанс.

Така се стигна до продължения, като след само три минути Билбао стигна и до трети гол. Иняки Уилямс майсторски заби кълбото в далечната греда и от там в мрежата - 3:2 за баските. Малко след това последва пропуск на Унай Нунес. До края имаше още положения, а 119-ата минута Лео Меси получи червен картон за удар в лицето на Виялибре. Съдията се допита до ВАР, но в крайна сметка изгони голямата звезда на Барселона. В крайна сметка Барса загуби този мач, а Билбао триумфира с купата. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
439