Суперкупата остава без Ел Класико - Билбао шокира Реал Мадрид


FUTBOL-TV

Суперкупата остава без Ел Класико - Билбао шокира Реал Мадрид

Атлетик Билбао е вторият финалист за Суперкупата на Испания. Баските поднесоха голямата изненада в надпреварата, след като отстраниха актуалния носител на трофея Реал Мадрид. Селекцията на Марселино Гарсия Торал изигра силен мач и подчини шампионите с 2:1 на стадион "Ла Росаледа" в Малага.

В 18-aтa минутa Лукac Вacкec зaгуби тoпкaтa, Дaни Гaрcия пуcнa oтличeн пac към Рaул Гaрcия, кoйтo бe изпуcнaт oт Рaфaeл Вaрaн, излeзe caм cрeщу Тубo Куртoa и oткри рeзултaтa - 0:1.

Атлетик Билбао получи правото да изпълни дузпа в 37-ата минута след нарушение на Лукас Васкес, а отново Раул Гарсия се разписа за 2:0.

В 75-ата минута гол на Бензема първоначално беше отменен заради засада, но след намесата на ВАР реферът посочи центъра и интригата се върна. Бензема отново вкара топката в мрежата в 82-ата минута, но този път имаше категорична засада на нападателя на Реал. Билбао пък на няколко пъти бе близо до това да сложи точка на спора с нов, но в крайна сметка - фактът, че резултата остана непроменен напълно ги задоволи.

  Сподели
140