Атлетико ще остане на върха


Н. Атанасов

Атлетико ще остане на върха

Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао
Стадион: "Уанда Метрополитано“, Мадрид
Дата: 09.01.2021 г.
Час: 17:15

Атлетико Мадрид победи като гост Алавес с 2:1 в среща от 17-ия кръг на футболното първенство на Испания, за да запише четвърти поред и общо 12-ти успех от началото на сезона. Маркос Йоренте откри резултата в полза на Атлетико в 41-ата минута, а от 63-ата Алавес заигра с човек по-малко след червен картон на Лагуардия. Въпреки това домакините имаха поводи за радост в 84-ата минута след автогол на Фелипе, но Луис Суарес реши всичко в 90-ата за крайното 2:1.

Така възпитаниците на Диего Симеоне отново се върнаха на върха в класирането на Ла Лига с 38 точки. Тимът има две повече от втория Реал Мадрид, но е с два мача по-малко от испанския шампион.

През седмицата обаче "дюшекчиите“ браха нов голям срам в турнира за Купата на Краля и отново отпаднаха рано от надпреварата. Столичани отстъпиха с 0:1 като гости на третодивизионния тим на Корнея.

Феликс, Хименес и Ерера са под въпрос за "лос колочонерос“.

Атлетик Билбао изигра два мача за отминалата седмица. Баските първо се наложиха с 1:0 у дома над Елче, а отложен двубой от програмата на 2-я кръг в Ла Лига "лъвовете“ отстъпиха с 2:3 от Барселона. Мачът беше първи за новия треньор на баските Марселино Гарсия Торал. Атлетик остава с 21 точки и е на 9-то място в подреждането.

Ноласкоайн, Алварес, Лопес и Берчиче са в лазарета на гостите.

Атлетико Мадрид спечели 10 от последните си 11 домакинства срещу баските от Билбао. В 9 от тези 11 мача "дюшекчиите“ отбелязваха по два гола.

Прогноза: Атлетико Мадрид – Атлетик Билбао 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетик Билбао (Марселино Гарсия Торал)
 
Симон
   
Капа
Нуньес
Мартинес
Баленциага
Де Маркос
Венседор
Дани Гарсия
Муняин
Уилиямс
Раул Гарсия
Лемар
Суарес
Феликс
Караско
Йоренте
Коке
Трипиър
Ермосо
Фелипе
Савич
   
Облак
 
Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:1

  Сподели
269