Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Примера Дивисион

Виляреал – Леванте
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 15:00

Коравият тим на Виляреал допусна втора загуба от началото на сезона, която сложи край на серията от 12 поредни мача без поражение за "жълтата подводница“. В последния си мач за 2020 г. играчите на Унай Емери отстъпиха с 0:2 на гости на Севиля, който е пряк конкурент в битката за място в Топ 4. Виляреал остава с 26 пункта и се смъкна на 5-ото място в класирането. Коклен, Морено, Алкасер, Ибора и Гаспар са в лазарета на домакините, а Капу е наказан.

Леванте пък записа шести пореден мача без загуба у дома. "Жабките“ първо бяха в серия от три ремита на собствен терен, но приключиха отминалата календарна година с победен рейд от три последователни успеха последния от които бе голов трилър за крайното 4:3 над Бетис. Валенсианци имат 18 пункта и са на 11-то място в класирането. Кампян, Дукуре, Постиго и Вукчевич са контузени, а Пиер и Весо са с наказания.

Прогноза: Виляреал – Леванте 2:1


Бетис – Севиля
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 17:15

Бетис допусна втора поредна загуба далеч от дома и общо девета на сметката си. В предишния кръг "зелено-белите“ паднаха с 3:4 на гости на Леванте и така остават с 19 пункта на сметката си, като се намират на 10-та позиция в колоната. За големия градски сблъсък наставникът на домакините Мануел Пелегрини не може да разчита на Каравльо, Кампаня, Бартра, Тейо, Мартин и Морено.

Севиля пък записа трети успех за последните си пет мача в Ла Лига и общо осми от началото на кампанията. В предишния кръг "рохибланкос“ се наложиха с 2:0 у дома над коравия Виляреал, като по този начин хората на Хулен Лопетеги се изкачиха до 4-ото място в таблицата и са с 26 пункта. Аут за градското дерби са Вацлик, Ескудеро и Фернандо.

Прогноза: Бетис – Севиля 1:2


Хетафе – Валядолид
Дата: 02.01.2021 г.
Час: 19:30

Намиращият се в криза отбор на Хетафе приключи 2020 г. с поражение. Хората на Хосе Бордалас отстъпиха с минималното 0:1 на гости на лидера в Примера Атлетико Мадрид. Тимът от покрайнините на столицата остава със 17 пункта, като заема 14-то място в подреждането и е само на две точки от първия от отборите под чертата. Ернандес е контузен за Хетафе.

Валядолид пък направи нулево реми при визитата си на новака Кадис. Въпреки спечелената точка, "виолетовите“ са в зоната на изпадащите и са 18-ти с 15 точки. Оливас, Янко, Гуардиола, Фернандес и Ореяна са с травми за кастилци.

Прогноза: Хетафе – Валядолид 1:0


Атлетик Билбао – Елче
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 15:00

Атлетик Билбао изпрати 2020 г. с неприятна загуба, отстъпвайки с 0:1 у дома от големия регионален съперник Реал Сосиедад. "Лъвовете“ остават с 18 точки и са на 12-то място в класирането. Треньорът Гайска Гаритано не може да разчита на Ноласкоайн и Алварес.

Новакът Елче записа девети пореден мач без успех в Примера. За тази поредица от двубои валенсианци направиха шест ремита и инкасираха три загуби. Въпреки това, в последния си мач за отминалата календарна година отборът от едноименния град успя да вземе точка при домакинството си на шампиона Реал Мадрид за крайното 1:1. Елче е 15-ти и има 16 точки на сметката си. Гонсалес и Мфулу са под въпрос.

Прогноза: Атлетик Билбао – Елче 1:0


Ейбар – Гранада
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 19:30

Ейбар приключи 2020 г. в серия от пет последователни мача без успех в първенството. Все пак "оръжейниците“ спечелиха точка при гостуването си на Барселона за крайното 1:1. Баските имат 16 пункта, като са 16-ти в колоната, но са само на точка от зоната на изпадащите. Треньорът Хосе Мендилбар не може да разчита на Коте и Арбия.

С двама души повече, Гранада постигна трудна домакинска победа над Валенсия за крайното 2:1. Андалусци стигнаха до пълен обрат след гол две минути преди края на срещата, като това бе трети успех в последните пет кръга в Ла Лига за хората на Диего Мартинес. С него южняците събраха 24 точки и са на 7-ата позиция в подреждането. В лазарета на тима са Лосано, Монторо, Мачис, Диас и Мила, а Фулкие и Дуарте са наказани.

Прогноза: Ейбар – Гранада 1:1


Реал Сосиедад – Осасуна
Дата: 03.01.2021 г.
Час: 19:30

След три поредни равенства, последвани от три последователни загуби, Реал Сосиедад сложи край на тази негативна серия по възможно най-добрия начин. В последния си мач за 2020 г. "синьо-белите“ спечелиха големия регионален сблъсък като гост на Атлетик Билбао за крайното 1:0. Така селекцията на Иманол Алгуасил вече има 29 точки, като запазват заеманото 3-то място в класирането. Сангали и Силва са аут, а под въпрос са Янузай, Ияраменди, Елустондо и Салдуа.

Осасуна посрещна новата календарна година в зоната на изпадащите, което едва ли е особено голяма изненада предвид факта, че северняците са в серия от девет поредни мача без победа. В последния от тях клубът от Памплона направи 1:1 у дома срещу Алавес. Така Осасуна е на предпоследното 19-то място и е с 13 точки. Авила и Торо са контузени, а с наказания са Санхурхо и Мартинес.

Прогноза: Реал Сосиедад – Осасуна 3:1


Валенсия – Кадис
Дата: 04.01.2021 г.
Час: 22:00

Намиращият се в криза състав на Валенсия изпрати отминалата календарна година в серия от седем поредни мача без победа. Този път "прилепите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Гранада, като допуснаха пълен обрат в мача. Играчите на Хави Грасия бяха и с двама човека по-малко след получени червени картони през втората част. "Лос че“ е с 15 точки и се намира непосредствено на зоната на изпадащите, като Валенсия все още се задържа на спасителното 17-то място заради по-добрата си голова разлика спрямо Валядолид. Гедеш и Джесън са наказани, а с контузии са Паулища и Силесен.

Новакът Кадис прекъсна серията от три поредни загуби, но андалусци отново не победиха в последния си мач в Ла Лига. "Лос амарийос“ завършиха 0:0 у дома срещу Валядолид, а с добавената точка Кадис има общо 19 и е на 9-то място в подреждането. Санчес и Кесада са аут за визитата в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Валенсия – Кадис 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
371