Барса отиде на 1/4 финал с два равни срещу Атлетик


Л. Михайлов

Барса отиде на 1/4 финал с два равни срещу Атлетик

Барселона се класира за 1/4-финалите за Купата на краля след трудно равенство 1:1 срещу Атлетик Билбао като гост. Първият мач на "Камп Ноу" завърши 0:0 и в случая правилото за гол на чужд терен помогна на каталунците.

Футболистите на Хосеп Гуардиола започнаха срещата стремглаво. Давид Вия пропусна да отбележи от чиста позиция като ударът му с глава срещна тялото на Горка Ираисос. За домакините възможност за гол имаше Маркел Суасета в 15-ата минута, но пропусна целта.

След нулево първо полувреме, всичко остана да се реши след почивката. В героя за "лос кулес" се превърна Ерик Абидал, който не бе отбелязвал гол от 2000-та година насам. В 75-ата минута Лео Меси намери Абидал, който нахлу в наказателното поле и простреля вратаря.

Десет минути по-късно обаче, Фернандо Йоренте върна интригата след като преодоля защитата на Барса и стреля в левия ъгъл, оставяйки стража Пинто без шанс. В крайна сметка този резултат прекрасно уреждаше барса и въпреки последвалия пропуск на Вия сам срещу Ираисос, каталунците изпълниха задачата си да се класират напред.

  Сподели
141