Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 10-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Уеска
Дата: 20.11.2020 г.
Час: 22:00

Съставът на Осасуна допусна втора поредна загуба в Примера и общо четвърта от началото на сезона. Преди паузата за националните отбори северняците отстъпиха с 0:1 на гости на Севиля. Така селекцията на Хагоба Арасате остава с 10 пункта и е на 13-та позиция, като е на четири от опасната зона. Торо, Ернандес, Перес, Кайери и Авила са контузени за домакините.

Новакът Уеска записа шесто равенство от началото на сезона и по така клубът от провинция Арагон продължава да е лидер по този показател. Този път Уеска направи 1:1 у дома срещу Ейбар, като арагонци все още нямат победа от старта на кампанията. Играчите на Мичел се намират на последното 20-то място в класирането с актив от 6 точки. Валера и Дукуре са аут.

Прогноза: Осасуна – Уеска 2:0


Леванте – Елче
Дата: 21.11.2020 г.
Час: 15:00

След като беше в серия от три поредни загуби, сега Леванте е в поредица от три последователни ремита. Интересното е, че във всеки един от мачовете "жабките“ завършваха при резултат 1:1. Този път валенсианци поделиха точки у дома срещу Алавес. Леванте е с актив от 6 точки и се намира в зоната на изпадащите, заемайки 18-та позиция. Барди, Марти и Мирамон са аут за домакините.

Новакът Елче също завърши наравно, само че при домакинството си на Селта за крайното 1:1. Така клубът от едноименния град има 11 точки и са на 11-та позиция в колоната. Коне, Фидел и Ригони са отсъстващи за Елче.

Прогноза: Леванте – Елче 0:0


Севиля – Селта Виго
Дата: 21.11.2020 г.
Час: 19:30

Севиля постигна трета победа от началото на сезона в испанската Ла Лига след домакински успех с 1:0 над Осасуна. Единственото попадение реализира Лукас Окампос от дузпа в 59-а минута. При тази ситуация Окампос беше препънат в наказателното поле и след консултация с ВАР съдията даде наказателен удар. Серхио Ерера парира удара от бялата точка на Окампос, но реферът нареди дузпата да се пребие. От втория път Окампос успя да се разпише и по този начин донесе успеха на своя тим. Севиля е 12-ти в класирането с 10 точки. Луна, Навас и Сусо са аут за "рохибланкос“.

Селта записа седми пореден мач в Примера без победа. Този път галисийци завършиха 1:1 на гости на новака Елче. "Небесносините“ са 17-ти и имат 7 точки, като са на точка от зоната на изпадащите. По време на паузата за националните отбори бе извършена треньорска рокада в редиците на тима от Виго и начело на Селта вече е Едуардо Куде. Алварес е под въпрос за гостите.

Прогноза: Севиля – Селта Виго 3:1


Ейбар – Хетафе
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 15:00

Ейбар записа второ равенство от началото на сезона. Преди паузата в първенството баските направиха 1:1 на гости на новака Уеска. Селекцията на Хосе Мендилбар е на 16-та позиция в колоната и е с 9 точки. Анхел и Рецио са аут за домакините.

Хетафе заслужено отстъпи с 1:3 при домакинството си на Виляреал. Така клубът от покрайнините на Мадрид допуска втора поредна загуба у дома и остава с 11 пункта, като е на 10-то място в подреждането. Хората на Унай Емери изиграха страхотен мач и заслужено се поздравиха с крайния успех. Пако Алкасер (11), Ману Тригерос (17) и Жерард Морено (62) бяха точни за "Жълтата подводница“, а преди това Мауро Арамбари се бе разписал за кастилския тим в 16-ата минута. Оливера е аут за Хетафе.

Прогноза: Ейбар – Хетафе 1:2


Кадис – Реал Сосиедад
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 17:15

Атлетико Мадрид излезе на първо място във временното класиране на испанското първенство след победа с 4:0 срещу Кадис. Поражението в столицата сложи край на серията от пет поредни мача без загуба за новака в Ла Лига. Андалусци са с 14 точки и са на 6-то място в колоната. Аут за "лос амарийос“ са Фернандес, Кала, Хосе Мари и Нано, а Негредо е под въпрос.

Реал Сосиседад записа пети пореден успех и общо шести от началото на сезона. В предишния кръг баските сразиха с 2:0 у дома коравия тим на Гранада. Така северняците продължават да са едноличен лидер в Примера с актив от 20 точки. Норман е наказан, а Ияраменди и Сангали пропускат далечната визита в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Кадис – Реал Сосиедад 2:3


Гранада – Валядолид
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 19:30

Гранада записа втора загуба от началото на сезона, след като преди паузата в първенството андалусци отстъпиха с 0:2 на гости на лидера Реал Сосиедад. Селекцията на Диего Мартинес е на 5-то място и е с 14 точки. Кенеди, Фулкие, Диас и Азис са контузени.

Валядолид сложи край на серията от осем поредни мача без успех и постигна първа победа от началото на сезона. В предишния кръг "виолетовите“ се наложиха с 2:1 у дома над Атлетик Билбао. Въпреки спечелените три точки, кастилци остават в зоната на изпадащите, като са на предпоследното 19-то място и имат 6 пункта. Янко и Оливас са с травми.

Прогноза: Гранада – Валядолид 3:1


Алавес – Валенсия
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 22:00

Отборът на Алавес записа второ поредно равенство и вече в три последователни мача баските нямат поражение. В последния си мач от Ла Лига "синьо-белите“ направиха 1:1 на гости на Леванте. Така селекцията на Асиер Гаритано вече е с 9 точки и е на 15-то място. Мендес е наказан, а Бурги и Риера са с травми.

Реал Мадрид претърпя тежка загуба с 1:4 при гостуването си на Валенсия в мач от деветия кръг на Примера. Домакините реализираха три от попаденията си от дузпи, а четвъртото бе автогол на Рафаел Варан. Гръмкият успех вдъхна глътка въздух на "прилепите“, които бяха в серия от три загуби и едно равенство. "Лос че“ са 9-ти и имат 11 пункта. Силесен е контузен за гостите.

Прогноза: Алавес – Валенсия 0:1


Атлетик Билбао – Бетис
Дата: 23.11.2020 г.
Час: 22:00

Непостоянните изяви на Атлетик Билбао продължиха и в предишния кръг, когато баските инкасираха трета поредна загуба далеч от дома. Този път "лъвовете“ отстъпиха с 1:2 от намиращия се в зоната на изпадащите отбор на Валядолид. Играчите на Гайска Гаритано са 14-ти и имат 9 точки. Гарсия, Ескиета и Лекуе са контузени.

Барселона се наложи с категоричното 5:2 срещу Реал Бетис на "Камп Ноу“ в мач от деветия кръг на Ла Лига. По този начин каталунците прекъснаха негативната серия от четири мача без победа в испанския шампионат, а "зелено-белите“ допуснаха пета загуба на сметката си. Хората на Мануел Пелегрини са 7-ми и имат 12 точки. Манди е наказан, а другите отсъстващи са Фекир, Хуанми и Камараса.

Прогноза: Атлетик Билбао – Бетис 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
474