Реал започна 2011 с победа над Хетафе


Л. Михайлов

Реал започна 2011 с победа над Хетафе

Реал Мадрид продължи да преследва плътно Барселона след като победи Хетафе с 3:2 като гост в мач от 17-ия кръг на Примера. В първата среща на "белите" за новата 2011 година се завърна и възстановения от контузия Кака.

Футболистите на Жозе Моуриньо започнаха мача стремглаво в атака и в 10-ата минута Кристиано Роналдо реализира от дузпа отсъдена за задържане на Анхел ди Мария от защитникът на Хетафе Мане. Гостите продължиха с активната си игра и в 19-ата минута Ди Мария намери Месут Йозил, който останал сам срещу вратаря Жорди Кодина удвои резултата.

Десет минути по-късно дойде и отговорът на домакините. Юношата на "лос меренгес" Даниел Парехо отбеляза на бившия си отбор след като успя да преодолее отбраната пред Икер Касияс и с удар от 15 метра намали на 2:1.

След почивката Хетафе започнаха да търсят изравнително попадение, но вместо това в 57-ата минута стражът на домакините направи фатална грешка, подарявайки топката на Месут Йозил, той продължи към Роналдо и португалският голмайстор се разписа за 3:1.

В 82-ата минута Реал останаха с човек по-малко след като Арбелоа бе изгонен за втори жълт картон след игра с ръка. Малко по-късно резервата Хуан Анхел Албин успя да върне един гол, но в крайна сметка не повлия на крайния изход на срещата.

  Сподели
200