Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Елче – Валенсия
Дата: 23.10.2020 г.
Час: 22:00

Новакът Елче записа втори пореден успех като гост, след като в предишния кръг съставът от едноименния град се наложи с 2:0 срещу Алавес. Така валенсианци вече имат 7 точки и към момента са на 12-то място в класирането, но и с два мача по-малко. Хосема е единственият отсъстващ за домакините преди регионалния сблъсък.

Валенсия инкасира втора поредна загуба и общо трета от началото на сезона. Преди седмица "прилепите“ отстъпиха с 1:2 на гости на Виляреал, а попаденията във вратата им бяха дело на бивши играчи на "лос че“. Валенсия е на 13-та позиция в колоната. Мангала, Кондогбия и Ескудеро са под въпрос.

Прогноза: Елче – Валенсия 0:1


Осасуна – Атлетик Билбао
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 14:00

Осасуна записа първо равенство за сезона, когато преди седмица хората на Хагоба Арасате извъртяха нулево реми на гости на Ейбар. Със спечелената точка северняците имат общо 7 и засега са на 11-то място в подреждането, но и с мач по-малко. Монкайола е наказан, а с травми са Брандон, Брашанац и Авила.

Атлетик Билбао сложи край на серията от две последователни загуби и в предишния кръг "лъвовете“ постигнаха втори успех от началото на сезона. В него възпитаниците на Гайска Гаритано се наложиха с 2:0 у дома на Леванте. Баските имат 6 пункта и засега са 14-ти в класиранет. Кодро е контузен за гостите.

Прогноза: Осасуна – Атлетик Билбао 1:2


Севиля – Ейбар
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 19:30

Носителят на трофея в Лига Европа – Севиля, инкасира първата си загуба за сезона в испанската Примера Дивисион, а селекцията на Хулен Лопетеги отстъпи с 0:1 при гостуването си на Гранада. "Рохибланкос“ остават със 7 точки, но вече са на 10-то място в колоната, с мач по-малко. Жордан е наказан, а Корчия и Кунде са контузени.

Ейбар направи 0:0 у дома срещу Осасуна и с добавената точка северняците вече имат 5 пункта, като са на 15-то място в подреждането. Наставникът Хосе Мендилбар не може да разчита на Анхел и Куберо.

Прогноза: Севиля – Ейбар 4:1


Валядолид – Алавес
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 13:00

Валядолид е един от двата отбора в Ла Лига, които все още нямат победа в актива си от началото на кампанията. В предишния кръг кастилци направиха 2:2 именно срещу Уеска, който също търси своя първи успех. "Виолетовите“ могат да съжаляват, тъй като за кратко време пропиляха аванс от два гола. Валядолид е на предпоследното 19-то място с актив от 3 точки. Санчес и Оливас са аут за домакините.

Алавес пък допусна четвърто поражение на сметката си, когато преди седмица баските отстъпиха с 0:2 у дома в регионален сблъсък срещу Ейбар. "Синьо-белите“ остават с 4 пункта и са на 18-та позиция в таблицата. Рейра е контузен.

Прогноза: Валядолид – Алавес 1:0


Кадис – Виляреал
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 17:00

Испанският шампион Реал Мадрид допусна малко очаквано поражение от новака Кадис с 1:0 като гост в мач от Примера Дивисион. "Белия балет" допусна първа загуба през новия сезон, след като показаха тотална безидейност срещу далеч по-скромния си опонент. В 16-ата минута Кадис заслужено откри резултата. Негредо свали кълбото за Лосано, който беше изпреварил Рамос. Лосано успя да преодолее вратаря за 1:0. По този начин Кадис успя да се изравни по точки с шампиона, макар и да е с мач повече и в момента южняците са 5-ти с 10 точки. Луисми е контузен за домакините.

Виляреал се наложи с 2:1 в домакинството на Валенсия в интересен мач от шестия кръг на Ла Лига. По този начин "Жълтата подводница“ се изкачи на 2-ото място в класирането в испанското първенство. Домакините постигнаха победата с два гола на бившите играчи на Валенсия Пако Алкасер и Дани Парехо. По този начин "лос амарийос“ се възползваха максимално от грешните стъпки на Реал Мадрид и Барселона. Възпитаниците на Унай Емери са с актив от 11 точки след първите шест кръга от първенството, с колкото е лидерът Реал Сосиедад. Кубо е наказан, а с травми са Еступинян, Морено и Гера.

Прогноза: Кадис – Виляреал 2:3


Хетафе – Гранада
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 19:30

Амбициозният отбор на Хетафе продължава да безпогрешен у дома и в предишния кръг селекцията на Хосе Бордалас постигнаха трети последователен успех на собствен терен. Този път съставът от покрайнините на Мадрид се наложи с минималното 1:0 над гранада Барселона. Десет минути след началото на втората част домакините получиха право да изпълнят дузпа, след като Френки де Йонг фаулира Джене. С изпълнението се зае Хайме Мата, който откри – 1:0. В добавеното време на мача Джене за малко не си отбеляза автогол, като заби топката в гредата на своята врата. Хетафе има 10 точки и е на 4-то място в подреждането.

Гранада също е безпогрешен у дома и преди седмица "рохибланкос“ сломиха с 1:0 Севиля. През първата част липсваха по-сериозни положения пред двете врати, като зрелището бе в края на полувремето, когато само в рамките на няколко секунди Жоан Жордан си изработи два жълти картона и остави отбора си да доиграва срещата с човек по-малко. В началото на втората част Антонио Пуертас нацели левия страничен стълб на вратата на Боно. В последните 10 минути бе доста интересно. В 82-ата минута Димитри Фулкие получи пас извън наказателното поле, нагласи си си топката и я прати на главата на Ерера, който надскочи пазача си и я вкара с глава във вратата на Севиля. С победата момчетата на Диего Мартинес събраха 10 точки и са на 6-та позиция. Солдадо, Вайехо, Дуарте, Кини и Лосано са контузени.

Прогноза: Хетафе – Гранада 2:0


Реал Сосиедад – Уеска
Дата: 25.10.2020 г.
Час: 22:00

Съставът на Реал Сосиедад оглави временното класиране в Примера, след като в предишния кръг баските спечелиха своя трети успех от началото на сезона. Този път "синьо-белите“ се наложиха с 3:0 на гости на коравия Бетис. Така възпитаниците на Иманол Алгуасил са с 11 точки, с колкото е и Виляреал, но северняците имат по-добри показатели. Ияраменди, Сангали и Меркеланс са контузени за домакините.

Новакът Уеска продължава да е един от двата отбора в Ла Лига, който няма победа от старта на кампанията. За първите шест кръга тимът има пет ремита и едно поражение. Клубът от провинция Арагон направи 2:2 преди седмица у дома срещу Валядолид, като футболистите на Мичел трябва да са доволни на точката, тъй като успяха да заличат пасив от два гола. Уеска е 16-ти с актив от 5 точки. Валера и Дукуре са аут, а Оказаки е под въпрос.

Прогноза: Реал Сосиедад – Уеска 3:0


Леванте – Селта Виго
Дата: 26.10.2020 г.
Час: 22:00

Леванте записа трета поредна и общо четвърта загуба на сметката си от началото на сезона. В предишния кръг валенсианци отстъпиха с 0:2 на гости на Атлетик Билбао. По този начин "жабките“ остават с 3 точки и са на последното 20-то място в подреждането. Дукуре и Рочина са с травми за домакините.

Селта също е в серия от три последователни поражения. Преди повече от седмица галисийци паднаха с 0:2 на собствен терен от Атлетико Мадрид. "Небесносините“ заемат 17-та позиция и са 5 пункта. Майо, Васкес и Алварес пропускат визитата в срещуположния край на Испания.

Прогноза: Леванте – Селта Виго 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215