Хетафе – Барселона: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Хетафе – Барселона: Гостите ще вземат трите точки

Хетафе - Барселона

Стадион: "Алфонсо Перес", Хетафе

Дата: 17.10.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сезар Сото

Хетафе и Барселона ще закрият съботната програма в Ла Лига. 

Скромният тим от южното предградие започна добре кампанията си, постигайки две победи и равенство като гост на Алавес. При това хората на Хосе Бордалас опазиха суха вратата си и в трите мача. Последният двубой в Лигата обаче завърши с катастрофа за Хетафе – загуба с 3:0 срещу Реал Сосиедад. Но трябва да отбележим, че двете попадения дойдоха в края на срещата, когато футболистите на Бордалас тръгнаха в атака и дадоха възможност на противника да контраатакуа.  Така столичани събраха 7 точки от 4 мача и заемат седма позиция в таблицата за класиране.

Барселона започна по-късно сезона, заради участието си в плейофите в предишното издание на Шампионска лига. Поради тази причина каталунците изиграха три мача, в които постигнаха две победи с 4:0 и 3:0, както и едно равенство 1:1 срещу Севиля. "Блаугранас" не игра зле срещу андалусците, но така и не успя да превземе за втори път вратата на съперника след изравнителния гол. Тринкан и Фати не се възползваха от шансовете си, а в добавеното време Меси падна в наказателното поле на Севиля, но реферът прецени, че Диего Карлос е играл чисто. Така Барселона също събра 7 точки, но заради по-добрата си голова разлика заема 5-та позиция.

Домакините са без кадрови проблеми. Гостите са без Тер Щеген, който вероятно ще пропусне и дербито с Реал Мадрид. Умтити и Алба също са в лазарета.

Няма съмнение, че Меси и компания ще създадат повече шансове за гол от своя съперник. Въпросът е, дали гостите ще успеят да се възползват от тези положения и да материализират превъзходството си. Единствената надежда за домакините е лошата форма н Барселона навън, но в случая това няма толкова голямо значение, защото мачът ще е без зрители.

Прогноза: Хетафе – Барселона 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Барселона (Роналд Куман)
 
Нето
   
Роберто
Пике
Ленгле
Дест
Бускетс
Де Йонг
Гризман
Коутиньо
Фати
Меси
Ернандес
Мата
Кукурела
Арамбари
Максимович
Ниом
Оливейра
Екстейта
Даконам
Суарес
   
Сориа
 
Хетафе (Хосе Бордалас)

Обоснована прогноза: Хетафе - Барселона 0:2

  Сподели
481