Суарес: Барса може да задържи Меси само с нов борд


И. Ангелов

Суарес: Барса може да задържи Меси само с нов борд

Луис Суарес обяви, че според него Лео Меси ще остане в Барселона ако клубът назначи нов борд на директорите, който да включва и заместник на сегашния президент Хосеп Мариа Бартомеу. През лятото Меси почти напусна клуба, но бе заплашен от Бартомеу със съдебни дела за 700 милиона евро, което отказа нападателя. Договорът на Меси обаче изтича в края на този сезон.

Тогава Меси обяви, че от дълго време клубът не разчита на проект, а се управлява ден за ден и се запълват дупки. Другият ключов нападател Луис Суарес напусна клуба в посока Атлетико Мадрид, и сега обяви:

"От уважение за отношенията ми с Лео, аз няма да обявя какво си говорихме наскоро, но той преживя трудна и усложнена ситуация. Той искаше да напусне и клубът не позволи. Аз опитах да го подкрепя, да се грижа за него и да го разсея малко.

"Аз мисля, че те искаха да ме разкарат от него. Може би ги притесняваше, че сме в добри отношения. Те може би искаха толкова много той да не е с мен. Това, че Меси искаше да напусне Барселона не беше жест към мен. Те трябваше да уважат неговото решение.

"Може би има възможност Меси да заиграе за друг клуб. Но ако се чувства комфортно и отново щастлив, и ако дойде нов борд, той ще иска да продължи с клуба. Като приятел аз ще съм щастлив ако се справя добре, а ако отиде в друг отбор, пак ще съм щастлив."

  Сподели
363