Барселона е готова да не използва Суарес до края на сезона


Н. Гавазов

Барселона е готова да не използва Суарес до края на сезона

33-годишният уругвайски нападател на Барселона Луис Суарес рискува да проведе целия сезон на трибуните поради напрегнатата конфронтация с каталунското ръководство заради ситуацията с договора, съобщава  ESPN.

Ако не се постигне споразумение между Суарес и Барселона, клубът е готов да остави Суарес на пейката до края на договора му, въпреки че Роналд Куман ще има последната дума по този въпрос. В този случай на играча ще бъде изплатена пълната заплата по настоящия договор.

Ювентус продължава да чака своя час, но преходът към Торино не е толкова очевиден, колкото изглеждаше преди седмица. По-рано този месец различни източници съобщиха, че Суарес се е съгласил да се присъедини към шампионите на Италия, но преди това трябва да бъдат уредени някои подробности.

В допълнение, Суарес трябва да премине езиков тест, за да получи италианско гражданство, докато Юве има и редица други опции на масата при търсенето на нов нападател, който да създаде връзка с  Кристиано Роналдо.

Суарес играе за Барселона от 2014 г. През сезон 2019/2020 нападателят от националния отбор на Уругвай взе участие в 36 мача във всички турнири на клубно ниво, вкара 21 гола и предостави 10 асистенции. От 2007 г. Суарес е призован в националния отбор на Уругвай.

  Сподели
200