Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион

Ейбар – Селта Виго
Дата: 12.09.2020 г.
Час: 17:00

Ейбар продължава да се задържа в елитната Примера Дивисион, като заслугата за това вече повече от пет години е наставникът Хосе Мендилбар. През миналогодишната кампания баските успяха да се спасят, въпреки че имаше моменти, в които бяха в близост и в опасната зона. В крайна сметка северняците финишираха на 14-та позиция с актив от 42 пункта. Засега новите в тима са Кендзиор и Ресио, но пък с отбора се разделиха Ореяна, Чарлес, Меса, Ескаланте и Калавера.

Отборът на Селта се спаси от изпадане в последния кръг на предишния сезон в Ла Лига и сега целта пред отбора ще е да не повтаря изявите си отпреди няколко месеца. "Небесносините“ завършиха на спасителната 17-та позиция с актив от 37 точки, което беше с точка повече от Леганес, който потегли към Сегунда Дивисон. Оскар Гарсия запази поста си начело на тима, а до момента новите на "Балаидос“ са Баеса, Тапия и Вадийо.

Прогноза: Ейбар – Селта Виго 1:1


Гранада – Атлетик Билбао
Дата: 12.09.2020 г.
Час: 19:30

Гранада се представи повече от убедително през миналогодишния сезон, когато андалуският клуб успя да се класира за евротурнирите. Южняците завършиха на 7-ма позиция в крайното класиране с актив от 56 точки, като определено може да се каже, че заслугата за това е на младия треньор на тима Диего Мартинес. В своята почти 90-годишна история съставът от едноименния град само два пъти е успявал да завърши по-напред в крайното подреждане. Сега обаче предстои по-трудното и със сигурност в щаба на Гранада си дават сметка, че ще трябва да затвърждават амбициите, които имат. Новите в тима са Миля, Соро и Гоналон.

Един от трите отбора в историята на Ла Лига, които никога не са изпадали – този на Атлетик Билбао, завърши на 11-то място през сезон 2019-20. Със сигурност тази позиция за един от най-емблематичните испански отбори е незадоволителнa, но не трябва да се забравя, че "лъвовете“ така и не изиграха отложения финал за Купата на Кралия срещу големия регионален съперник Реал Сосиедад, тъй като двата отбора продължават да настояват срещата да е пред публика. Иначе през текущата кампания селекцията на Гайска Гаритано ще е без легендата Ариц Адурис, който сложи край на своята забележителна кариера. Целта пред Атлетик остава да спечели Купата на Краля и да надгради в представянето си през настоящия сезон.

Прогноза: Гранада – Атлетик Билбао 2:2


Кадис – Осасуна
Дата: 12.09.2020 г.
Час: 22:00

Кадис успя да се завърне в елита на испанския футбол, след като тимът беше 15 години в долните дивизии. Южняците завършиха на 2-ро място през сезон 2019-20 в Сегунда и си гарантираха директна промоция за Ла Лига. Настоящият сезон е едва вторият за "лос амарийос“ за последните 27 години. Сега играчите на Алваро Сервера ще се опитат да запазят елитния си статут след края на предстоящата кампания. Новите в тима са опитният Алваро Негредо, както и Хименес, Лосано, Алехо, Помбо и Малбашич.

През изминалия сезон Осасуна беше със статут на новак в Примера. Въпреки това, северняците се представиха много добре и завършиха кампанията на 10-та позиция с 52 точки, а играчите на Хагоба Арасате не един път бяха "черна котка“ на редица именити съперници. Крус, Гайего, Торо и Навис са новите в редиците на състава от Памплона.

Прогноза: Кадис – Осасуна 2:1


Алавес – Бетис
Дата: 13.09.2020 г.
Час: 15:00

С кански мъки Алавес се спаси от изпадане през последния сезон в Ла Лига. Баските завършиха на 16-то място с актив от 39 точки и то благодарение на силния финален щурм, който тогавашният временен треньор Хуан Мунис сътвори с наличните играчи. Сега начело на "синьо-белите“ е Пабло Мачин, който направи фурор като наставник на Жирона преди няколко години, а впоследствие бе за кратко на треньорския пост в Севиля и Еспаньол. Дейвейрсон и Баталия са новите, а Демирович и Миерос вече ги няма.

Най-големият трансфер за Бетис това лято бе привличането на опитния Мануел Пелегрини за треньор на севилския клуб. От ръководството на "зелено-белите“ са убедени, че чилиецът значително ще подобри представянето на андалусци. През миналогодишния сезон отборът завърши на 15-та позиция с 41 пункта. Бившият треньор на Ривър Плейт, Реал Мадрид и Манчестър Сити разполага с добър състав, а новите в тима са Браво, Монтоя и Руис. Федал и Гарсия пък напуснаха.

Прогноза: Алавес – Бетис 1:3


Валядолид – Реал Сосиедад
Дата: 13.09.2020 г.
Час: 17:00

Валядолид завърши на 13-то място през миналогодишния сезон в Ла Лига. Отборът, който е собственост на бразилската легенда Роналдо, събра в актива си 42 точки. Сега надеждите на ръководството са "виолетовите“ да успеят да надградят в представянето си, макар и това да не е никак лесно. С клуба се разделиха редица играчи, като най-осезаема ще е липсата на Салису, но пък новите са Вайсман, Санчес и Ореяна.

В немалък период от време през миналогодишния сезон отборът на Реал Сосиедад беше една от най-приятните изненади, като баските дори бяха считани за фаворит за място в Шампионската лига. С настъпването на пандемията от COVID-19 и последвалата непредвидена пауза в Примера северняците загубиха от насъбралата се инерция и в крайна сметка хората на Иманол Алгуасил завършиха на 6-то място в класирането с актив от 56 точки. Целта пред Реал остава да спечелят отложения финал в турнира за Купата на Краля, където съперник е регионалният дразнител Атлетик Билбао. Йодегард се върна обратно в Реал Мадрид, а другите, които се разделиха с отбора, са Рули и Навас. В Сан Себастиан обаче акостира неостаряващият Давид Силва, който пристигна със свободен трансфер от Манчестър Сити.

Прогноза: Валядолид – Реал Сосиедад 0:1


Виляреал – Уеска
Дата: 13.09.2020 г.
Час: 19:30

Амбициозният отбор на Виляреал завърши на 5-то място през миналогодишния сезон в испанския елит. "Жълтата подводница“ отново показа постоянство под ръководството на Хавиер Кайеха, като събра 60 точки на сметката си. Въпреки това през лятото от ръководството на валенсианци решиха да назначат за старши-треньор опитния Унай Емери, а баският специалист обеща силни изяви както в Ла Лига, така и в европейските клубни турнири. Новите във Виляреал са Коклен, Кубо и Парехо, а с тима се разделиха Екамби, Юнал, Гонсалес и Касорла.

Уеска започва едва втория си сезон сред най-силните в Испания и то спечелвайки Сегунда със своите 70 точки. Клубът от провинция Арагон ще се опита да се задържи по-дълго, а не както през 2018/19, когато бързо се завърна в долния ешелон. Начело на тима е легендата на Реал Мадрид – Мичел, а в редиците на Уекса има играчи като опитния Шинджи Оказаки, Андрес Фернандес, Педро Москера и Серхио Гомес.

Прогноза: Виляреал – Уеска 3:0


Валенсия – Леванте
Дата: 13.09.2020 г.
Час: 22:00

Към настоящия момент отборът на Валенсия се намира във филм на ужасите, а феновете на тима вече открито недоволстват срещу президента Питър Лим, който твърди, че търси нов купувач на един от най-емблематичните испанския клубове, а за капак на всичко "лос че“ се тресе и от вътрешни скандали. През миналогодишния сезон "прилепите“ завършиха на 9-то място в класирането с 53 точки. Към момента в отбора няма нови играчи, а с него се разделиха опитните Родргио, Торес, Коклен и Парехо, като това със сигурност ще повлияе в изявите на Валенсия.

Леванте започва четвърти пореден сезон в елитната дивизия и целта пред "жабките“ ще е пак да запазят статута си на отбор в Примера. Отборът се представи добре в кратката предсезонна подготовка, а наставникът Пако Лопес ще се опита да надгради представянето от това през последната кампания, когато валенсианци завършиха 12-ти с 49 точки. Новите в отбора са Фрутос, Гомес, Малса и Сон, а Симон и Гонсалес напуснаха.

Прогноза: Валенсия – Леванте 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
364