Роналдо: Реал да вземе Мбапе, а не Неймар


И. Ангелов

Роналдо: Реал да вземе Мбапе, а не Неймар

Бразилската легенда Роналдо изрази мнението и посъветва бившия си отбор Реал Мадрид да опита да привлече нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе, вместо колегата му в нападение Неймар. И двамата бяха свързвани по-рано с "белия балет", като все още се смята, че Мбапе ще направи трансфер към Реал през 2021-ва.

"В момента не говорим за това, че единият е по-добър от другия, но ако Реал Мадрид ще прави голяма инвестиция, то ще трябва да се мисли за бъдещето. Неймар е на 28 години, а Мбапе на 22. Като инвестиция, ще е по-логично да закупиш по-младия."

Феномена коментира и ситуацията около кризата в Барселона и спекулациите с Лео Меси:

"Не е много вероятно Меси да напусне Барселона, особено с тази финансова криза в Европа. Меси е талисмана на този отбор и ако аз бях Барселона не бих му позволил да напусне в никакъв случай. 

"Меси има много силна връзка с Барселона, аз не мисля, че той ще спре да обича отбора. Той е разочарован, разбира се, с това как бяха победени в Шампионска лига. Меси има нужда от помощ от съотборниците си, и Барселона ще трябва да измисли нещо различно за следващите сезони. Да позволиш на най-добрия си играч да напусне не е решение."

  Сподели
279