Барса ще спечели дербито на Каталуния


Т. Михайлов

Барса ще спечели дербито на Каталуния

Еспаньол - Барселона
Стадион: "Корнела Ел Прат", Барселона
Дата: 18.12.2010
Час: 21:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко


Еспаньол и Барселона изилизат един срещу друг в най-интересния мач от 16-ия кръг на Примера дивисион. Каталунското дерби отдавна не е било с такъв заряд. Сега обаче и двата тима са в челото, а и “папагалчетата” са много стабилни на своя нов стадион “Корнея-Ел Прат”.

Барселона е едноличен лидер в класирането на Примера с две точки аванс пред преследвача Реал Мадрид. “Блауграна” са безпощадни в последно време и след като размазаха “белия балет” с 5:0 на “Камп ноу” разби с 3:0 Осасуна навън. Последва нова петица, във вратата на Реал Сосиедад. В последните си 5 срещи във всички турнири момчетата на Хосеп Гуардиола имат 5 успеха с голова разлика 18:0. Барса завърши и като победител в групата си в Шампионската лига, където на 1/8-финал ще срещне Арсенал.

Еспаньол също прави прекрасен сезон като до този момент има 28 точки, което му отрежда 4-та позция на 3 точки пред 5-тия Валенсия. Явно е, че през тази година “папагалчетата” ще направят всичко възможно да се добреат до местата даващи право на участие в Шампионската лига. В последния кръг Еспаньол отстъпи на Атлетик Билбао, което бе 5-та загуба за тима през сезона. Миналата година Еспаньол удържа 0:0 като домакин на шампиона, а през 2009 дори го победи на “Камп ноу” с 2:1.

Ману Молина и Хави Лопес не тренират наравно с останалите и вероятно ще пропуснат голямото дерби. Раул Родригес и Давид Лопес са с разтежения, а треньорът Маурисио Почетино е болен от грип.

Хосеп Гуардиола може да разчита на почти пълен състав за мача. Единствените футболисти с травми са Габриел Милито и Хефрен Суарес.

Макар Еспаньол да е във възход Барселона е големият фаворит в дербито. Това обаче е един от трудните мачове за “балуграна” и дори равенството няма да изненада. За жалост в Испания има голяма пробойна между двата колоса и останалите тимове. Все пак тук може да очакваме победа за гостите, но с по-малък резултат.

Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

14 ноември Расинг Сантандер - Еспаньол 0:0 (Примера)
21 ноември Еспаньол - Еркулес 3:0 (Примера)
27 ноември Атлетико Мадрид - Еспаньол 2:3 (Примера)
05 декември Еспаньол - Спортинг Хихон 1:0 (Примера)
12 декември Атлетик Билбао - Еспаньол 2:1 (Примера)

Барселона:

24 ноември Панатинайкос - Барселона 0:3 (Шампионска лига)
29 ноември Барселона - Реал Мадрид 5:0 (Примера)
04 декември Осасуна - Барселона 0:3 (Примера)
07 декември Барселона - Рубин 2:0 (Шампионска лига)
12 декември Барселона - Реал Сосиедад 5:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Барселона

159 мача
36 победи за Еспаньол
34 равенства
89 победи за Барселона
Голова Разлика: 288:179 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Еспаньол - 12.00
Равен - 5.50
Барселона - 1.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
277