Гуардиола: Не ни трябва допълнителна мотивация за Мадрид


И. Ангелов

Гуардиола: Не ни трябва допълнителна мотивация за Мадрид

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че ще изисква от своя отбор да третира втория кръг от осминафиналите на Шампионска лига с Реал Мадрид като финал. Първия кръг Сити спечели с 2:1, като испанецът настоя, че "гражданите" не трябва да търсят мотивация в предишните си напускания на най-комерсиалния турнир.

"Това, което искам, е добър мач. Това абсолютно е финал. За нас, за Мадрид, това е финал. Планът е да избегнем правенето на грешки и да играем футбол както можем и обичаме. 

"Аз мисля, че това, което е ставало в миналото няма да ни накара да играем по-добре. Това, което стана в миланото, остава в миналото. Понякога това е всичко, приемаме го. Това е животът, той не е перфектен, не винаги всичко се получава перфектно за нас, и в личния ни живот, и в професионалния. 

"Мотивацията ни е да продължим, да се докажем, да изиграем добър мач и да победим Реал Мадрид. Само това можем да направим. Това, което се е случвало в миналото няма да ти даде предимство или нещо специално занапред. Само ако изиграеш добър мач във всички показатели, с всички проблеми които имахме последните две седмици, само тогава ще имаш шанс да победиш и да продължиш.

"Ако нямаме глад, ще имаме проблем. Няма да продължим. Това е мач, за който има желание. Това е Реал Мадрид. Ние познаваме качеството им във всяка зона. Играчите познават европейските първенства, те ги познават. Те гледаха финалите на Шампионска лига когато Мадрид беше там. Не е нужно да им казвам нещо специално.

"Ще говорим малко за подхода в срещата. Няма да е нещо специално или извън каквото сме правили този сезон. Тактиката няма да спечели този мач. Това е енергията в нас, в клуба, всички ние. Това ще ни даде шанс да продължим и нищо друго. Аз мисля, че в такива срещи, специални срещи, всички играчи имат желанието да спечелят."

  Сподели
136