Атлетико и Сосиедад със задоволително реми, Севиля с важна победа


FUTBOL-TV

Атлетико и Сосиедад със задоволително реми, Севиля с важна победа

Атлетико Мадрид завърши на третото място в крайното подреждане в Испанската Ла Лига. В последния кръг от шампионата "дюшекчиите“ завършиха наравно 1:1 при домакинството си на Реал Сосиедад и събраха актив от 70 точки. Равенството за баските пък означава, че те завършват на 6-то място в класирането и ще играят в Лига Европа. Така ремито зарадва и двата отбора.

Първото полувреме не бе особено интересно, но Атлетико успя да поведе след половин час игра с попадение на капитана Коке. Защитата на Реал Сосиедад не се справи с центриране на Киърън Трипиър и топката мина през няколко футболисти, за да стигне до Мората. Нападателят технично чукна към Коке и той разстреля Мигел Анхел Моя.

В 87-ата минута Янузай стреля коварно от пряк свободен удар, топката се отклони от крака на Ектор Ерера и този път Облак нямаше какво да стори.

В друг от двубоите с решаващо значение за европейските квоти, Севиля спечели домакинството си на Валенсия с 1:0. Играчите на Хулен Лопетеги завършват сезона в елита на Испания на 4-та позиция и ще играят в Шампионската лига през следващата кампания. "Прилепите“ пък останаха 9-ти с 53 точки и няма да играят в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Гранада се оказа големият печеливш от този последен кръг. Тимът спечели домакинството си на Атлетик Билбао с 3:0 и завършва на 7-мо място в крайното класиране в Ла лига. Това означава, че Гранада печели правото да представя Испания в Лига Европа още в първия си сезон след завръщането в елита. Билбао все още може да се класира за Лига Европа, след като клубът ще спори с Реал Сосиедад на финала на Копа дел Рей.

Тимът на Хетафе бе големият губещ от този кръг. Футболистите на Пепе Бордалас инкасираха поражение с 0:1 при гостуването си на Леванте и останаха на 8-мо място в класирането в Ла лига. Това означава, че Хетафе няма да играе в Европа през следващия сезон. 

  Сподели
303