Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 38-ми кръг на Примера Дивисион

Валядолид – Бетис
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 19:30

Въпреки че допусна трета поредна загуба и общо 14-та на сметката си, Валядолид успя да се спаси от изпадане и кастилският клуб ще бъде част от испанския елит. В предпоследния кръг на кампанията "виолетовите“ отстъпиха с 1:3 от Ейбар. Тимът от едноименния град е 16-ти и има 39 точки, но може да е спокоен за бъдещето си в Примера.

Бетис си беше гарантирал оцеляване в Ла Лига преди няколко кръга и играеше за честта си. "Зелено-белите“ обаче са в серия от две последователни поражения. В предишния кръг андалуци отстъпиха с 1:2 у дома от Алавес. Южняците са 14-ти и имат 41 точки, а за следващата кампания целите ще са далеч по-високи, тъй като начело на отбора застава опитният Мануел Пелегрини.

Прогноза: Валядолид – Бетис 1:1


Виляреал – Ейбар
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 19:30

Виляреал допусна втора поредна загуба в Примера, отстъпвайки с 1:2 от новия шампион Реал Мадрид, но въпреки това "жълтата подводница“ си гарантира място в Лига Европа наесен. В момента селекцията на Хавиер Кайеха е на 5-то място в колоната и има 57 пункта.

Ейбар пък записа втори последователен успех и математически си осигури място сред най-силните в Испания и през идния сезон. Баските се наложиха с 3:1 у дома над Валядолид. Така хората на Хосе Мендилбар имат 42 пункта и дори се изкачиха до 13-та позиция в подреждането.

Прогноза: Виляреал – Ейбар 3:1


Еспаньол – Селта Виго
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 22:00

Намиращият се в нокаут отбор на Еспаньол допусна осма поредна загуба и общо 23-та от началото на сезона. Този път каталунците паднаха 0:1 от Валенсия. Еспаньол е 20-ти с 24 точки. "Папагалчетата“ се сбогуват с елитната Примера и през идната кампания ще играят в долния ешелон – Сегунда Дивисион.

Селта Виго допусна втора поредна загуба и вече в шест последователни двубоя галисийци са без победа. Този път "небесносините“ отстъпиха с 2:3 у дома от Леванте. Селта навакса изоставане от два гола, но допусна трети и не успя да стигне до точка. Въпреки това, съставът от Виго заема спасителното 17-то място преди последния кръг и има 36 точки, като е с точка повече от Леганес. Успехът за Селта е повече от задължителен срещу изпадналия Еспаньол.

Прогноза: Еспаньол – Селта Виго 1:2


Гранада – Атлетик Билбао
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 22:00

Съставът на Гранада постигна трети последователен успех далеч от дома. В предпоследния кръг на сезона андалусци се наложиха с 2:1 на гости на Майорка, като по този начин изпратиха островитяните обратно в Сегунда. Играчите на Диего Мартинес имат 53 точки и са на 9-то място, като Гранада все още има шансове да се пребори за място в Лига Европа, ако Реал Сосиедад и Валенсия стъпят накриво.

Атлетик Билбао допусна донякъде неочаквана загуба у дома, отстъпвайки с 0:2 от борещия се за спасение тим на Леганес. Така баските остават с 51 пункта и вече са на 10-то място. Без съмнение целта пред "лъвовете“ ще е да спечелят финала за Купата на Краля, където съперник ще е Реал Сосиедад.

Прогноза: Гранда – Атлетик Билбао 2:2


Леванте – Хетафе
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 22:00

Леванте сложи край на серията от четири поредни мача без успех и в предишния кръг "жабките“ се наложиха с 3:2 на гости на борещия се за оцеляване отбор на Селта. С победата валенсианският клуб събра 46 пункта и е на 12-то място, като това е позицията, на която Леванте ще приключи тазгодишната кампания.

Хетафе продължи със загубите на собствен терен от Атлетико Мадрид, като хората на Хосе Бордалас отстъпиха с 0:2. Отборът от покрайнините на столицата има само една победа за последните си десет мача в Ла Лига и участието му в европейските клубни турнири наесен е под въпрос. В момента Хетафе е на 7-мо място с 54 точки.

Прогноза: Леванте – Хетафе 2:3


Осасуна – Майорка
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 22:00

Осасуна записа втори пореден успех с 2:1 в Примера, като този път победа бе повече от респектираща – на гости на стария вече шампион Барселона. Северняците имат 51 точки и са на 11-та позиция в таблицата, като при успех в последния кръг и добро стечения на обстоятелствата футболистите на Хагоба Арасате могат да финишират кампанията в горната половина на класирането.

Майорка се опита, но не успя да изпълни целта си и да се утвърди в Ла Лига в сезона, в който клубът от Балеарските острови се завърна в елита. В предишния кръг играчите на Висенто Морено допуснаха втора поредна загуба и общо 23-та, която обаче се оказа фатална за Майорка. Поражение с 1:2 у дома от Гранада коства статутът на островитяните и догодина те отново ще се състезават в долния ешелон. Майорка е на предпоследното 19-то място и са 32 точки.

Прогноза: Осасуна – Майорка 2:1


Севиля – Валенсия
Дата: 19.07.2020 г.
Час: 22:00

Коравият отбор на Севиля записа 14-ти пореден двубой без загуба в Примера. Този път андалусци направиха 0:0 на гости на Реал Сосиедад. Въпреки ремито, играчите на Хулен Лопетеги си гарантираха участие в груповата фаза на Шампионската лига наесен и ще завършат в Топ 4. В момента "рохибланкос“ имат 67 пункта и са 4-ти.

Валенсия не изпраща особено сполучлива кампания, но в последния си мач от Ла Лига "прилепите“ записаха втора поредна домакинска победа. Този път "лос че“ се наложи с 1:0 над Еспаньол. Валенсия е с 53 точки и е на 8-мо място в таблицата, като отборът все още има шансове да се класира за място в Лига Европа.

Прогноза: Севиля – Валенсия 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225