Барселона няма да подпише с Неймар през това лято


Н. Гавазов

Барселона няма да подпише с Неймар през това лято

Барселона не може да подпише с нападателя на ПСЖ Неймар през най-близкия трансферен прозорец поради финансови проблеми. Ръководството на каталунския клуб в комуникацията си с медиите се дистанцира от обсъждането на потенциалния трансфер, считайки го за малко вероятно.

В същото време парижани  разчитат на бразилеца заради несигурността относно удължаването на договора на другия  нападател Килиан Мбапе. С голяма степен на вероятност Неймар ще остане във Франция - Реал Мадрид също проявяваше интерес към нападателя, но в крайна сметка "бланкосите" се  отказаха от трансфера.

По-рано нападателят се договори с ръководството на ПСЖ, че клубът не трябва да възпрепятства напускането му в случай на конкретна оферта от Барселона. На свой ред парижани поискаха от Неймар пълна ангажираност през следващия сезон.

През сезон 2019/20 Неймар проведе 22 мача във всички турнири за ПСЖ, като отбеляза 18 гола и направи 10 асистенции. Преди да се присъедини към парижани през 2017 г., бразилецът прекара три сезона за Барселона.

  Сподели
128