Осасуна отмъкна точка от Валенсия


Л. Михайлов

Осасуна отмъкна точка от Валенсия

Валенсия и Осасуна си спретнаха истински голов трилър и завършиха при резултат 3:3 в мач от 15-ия кръг на Примера дивисион. Двата отбора си поделиха по точка и в момента "прилепите" заемат петото място в класирането с 25 точки, а Осасуна са 15-ти с 16 точки.

Въпреки равенството на "Местая", може да се каже, че домакините изпуснаха победата, тъй като до 60-ата минута водеха с 3:1. Първо Роберто Солдадо изведе Валенсия в 24-ата минута след като се възползва от центриране на Хуан Мата отляво. В 32-ата "прилепите" получиха право да изпълнят корнер, последва разбъркване в наказателното като топката попадна в Мариуш Станкевичус, който я запрати в мрежата.

В 40-ата минута Осасуна върна един гол чрез Хуанфран, който прехвърли вратаря на домакините Сесар Санчес с удар с глава. Няколко минути след това обаче Ариц Аудрис възвърна преднината на отбора си отново след корнер.

Задачата да наваксат два гола за едно полувреме се оказа по силите на гостите. В 60-ата минута Мигел Фланьо направи 2:3, а три минути преди края на редовното време Карлос Аранда зарадва привържениците на Осасуна, оформяйки крайното 3:3.

 

  Сподели
154