Сетиен: Все по-малко разбирам VAR


Н. Гавазов

Сетиен: Все по-малко разбирам VAR

Старши-треньорът на Барселона Енрике Сетиен коментира думите на президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу, че VAR помага само на един отбор в Испания, визирайки скандалния мач между Реал Мадрид и Атлетик.

"Няма да кажа нищо за това. Не чух какво каза Бартомеу. Ако президентът го е казал, какво мога да правя? Но все по-малко разбирам VAR. Мисля, че имаме инструмент, който прави футбола по-справедлив, но в момента това не е достатъчно. Въпрос на тълкуване на инциденти е, дори ако те гледат повторението многократно", заяви Сетиен.

Напомняме, че единственият гол в мача Атлетик - Реал Мадрид бе отбелязан в средата на второто полувреме. Негов автор стана капитанът на гостите Серхио Рамос, който реализира дузпа. Първоначално съдията показа, че няма да посочи "бялата точка" след сблъсък между Марсело и защитник на домакините в наказателното поле на баските, които дори настояваха за отсъждане на фаул в атака, но след това реферът промени решението си. В 76-та минута Рамос настъпи Раул Гарсия, който падна в наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията подмина нарушението.

  Сподели
110