Рамос: Реал Мадрид не трябва да благодари на съдиите


Н. Гавазов

Рамос: Реал Мадрид не трябва да благодари на съдиите

Защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос коментира победата на своя тим в мача от 34-ия кръг на шампионата на Испания с Атлетик Билбао (1: 0).

"За нас бе много важно да спечелим и целта беше постигната. Това бе един от най-трудните мачове през този сезон. Трябва да продължим да вървим напред стъпка по стъпка. В добро физическо състояние сме и сме доволни от нашето ръководство. Реал Мадрид възнамерява да стане шампион и показва воля за победа от първите минути на всеки мач.

Що се отнася до изпълнението на дузпата, единственото, за което си мисля в този момент, е важността на трите точки. В моменти на максимално напрежение се чувствам най-комфортно и си казвам: "Аз съм идеалният човек, който поема тази отговорност“. Личната статистика е второстепенен проблем, искам да помогна на отбора да спечели първенството. Важно е. Ако исках лично признание или награди, щях да посветя живота си на тениса.

Епизод с Раул Гарсия? Стъпих малко на крака му, но едва ли това имаше някакъв ефект.

Първенството не може да бъде спечелено или загубено поради реферите. Не е необходимо да благодарим на съдиите за лидерството си в Примера. Те не повлияха на шампионската надпревара", заяви Рамос.

Напомняме, че първоначално съдията показа, че няма да посочи "бялата точка" след сблъсък между Марсело и защитник на домакините в наказателното поле на баските, които дори настояваха за отсъждане на фаул в атака, но след това реферът промени решението си. В 76-та минута Рамос настъпи Раул Гарсия, който падна в наказателното поле на Реал Мадрид, но съдията подмина нарушението.

  Сподели
184