Барса с грешна стъпка в борбата за титлата


FUTBOL-TV

Барса с грешна стъпка в борбата за титлата

Барселона стъпи накриво в борбата за шампионската титла в Испания, след като завърши 2:2 с намиращия се във втората половина на класирането Селта. Така след 32 мача каталонците имат 69 точки, само 1 повече от Реал Мадрид, който утре гостува на Еспаньол. Селта пък е на 16-о място с 34 точки, но те можеха да бъдат и повече.

Преди двубоя повече се коментираше дали Лионел Меси ще успее да се разпише и да достигне до 700 гола в кариерата си. Звездата на Барселона нямаше късмет, но даде асистенции и при двата гола на тима си.

След 20 минути игра Барселона успя да поведе. Артуро Видал бе фаулиран в близост до противниковото наказателно поле. Прекият свободен удар бе изпълнен от Лионел Меси, който реши да центрира вместо да стреля директно. Аржентинецът намери Луис Суарес в наказателното поле, който от непосредствена близост реализира с глава за 1:0.

В 50-ата минута Окай Йокушлу бе изведен с пас зад защитата. Отбраната на каталунците бе матирана. Турският халф успя да обработи топката и пусна успореден на голлинията пас към Смолов, който от няколко метра не сбърка и направи резултата 1:1.

В 67-ата минута Луис Суарес създаде суматоха в наказателното поле и успя да вкара ефектен гол. Защитата на домакините сгреши под напрежение и подари топката на Меси, който чукна за Суарес, уругваецът се завъртя и насочи с върха пръстите към далечния долен ъгъл - 1:2. Новото изравнително попадение бе дело на Яго Аспас в 88-ата минута, с което бе оформен крайния резултат.

В 94-ата домакините бяха на ръба на победата. Денис Суарес към свободния Нолито, който от много близка дистанция не успя да вкара. Тер Стеген се намеси по брилянтен начин.

 

 

  Сподели
304