Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Примера Дивисион

Леванте – Севиля
Дата: 15.06.2020 г.
Час: 20:30

Валенсия изпусна Леванте и две важни точки в битката за топ 4, след като направи 1:1 срещу "жабките“ в градско дерби от 28-ия кръг на Ла Лига. Всичко най-интересно в този мач се случи в последните минути. В 74-ата Рожер извърши необмислен фаул в гръб и получи втори жълт и червен картон, оставяйки Леванте с човек по-малко на терена. 60 секунди преди края на редовното време падна и първият гол. Родриго Морено отклони вкара за домакините. В добавеното време "прилепите" се прибраха в своята половина да пазят резултата и това им изигра лоша шега. Леванте получи дузпа, а Мелеро не сбърка при изпълнението на 11-метровия удар и донесе равенството на своя тим. Леванте е 12-то място и има 34 точки. Марти е наказан, а Лопес е контузен.

Испанското футболно първенство се завърна. Първият мач след подновяването на сезона в Ла Лига бе андалуското дерби между Севиля и Бетис. Отборът на Хулен Лопетеги се наложи с 2:0 и се утвърди на 3-ото място в класирането с 50 точки. Иначе точни за "рохибланкос“ бяха Окампос и Фернандо. Добрите новини за гостите са, че няма отсъстващи играчи.

Прогноза: Леванте – Севиля 0:3


Бетис – Гранада
Дата: 15.06.2020 г.
Час: 23:00

Бетис записа пети пореден мач без победа като гост, след като в предишния кръг "зелено-белите“ отстъпиха с 0:2 в голямото градско дерби срещу Севиля. Загубата остави южняците с 33 точки, а клубът е на 13-та позиция в подреждането. Гарсия и Хуанми са аут за Бетис.

Добрата форма на Гранада продължи и след подновяването на кампанията в Примера. В предишния кръг "рохибланкос“ направиха пълен обрат за крайното 2:1 у дома срещу амбициозния Хетафе. Това бе пети пореден мач за хората на Диего Мартинес без поражение. Така андалусци вече са с 41 точки и са на 9-то място в подреждането, като са на два пункта от Топ 7 и местата, които дават място на участие в евротурнирите. Ерера е наказан, а Вадийо, Кьойбашъ, Монторо, Мартинес, Кини и Лосано са контузени.

Прогноза: Бетис – Гранада 1:1


Хетафе – Еспаньол
Дата: 16.06.2020 г.
Час: 20:30

Коравият състав на Хетафе допусна обрат за загубата с 1:2 от Гранада, а поражението не позволи на столичани да се върнат обратно в Топ 4. Така възпитаниците на Хосе Бордалас са на 5-то място в таблицата и имат 46 точки. Ечеита и Манойлович са аут.

Еспаньол пое живителна глътка въздух в класирането на испанското футболно първенство. При подновяването на битките от шампионата, съставът успя да се наложи над Алавес с 2:0. Решаваща в този мач може би беше 20-ата минута, когато вратарят на гостите Фернандо Пачеко сграбчи топката извън наказателното поле и така беше изгонен с директен червен картон. До края “папагалчетата" бяха господари на терена и успяха да стигнат до два гола. С този успех Еспаньол събра 23 точки и все още е последен в класирането, но вече е само на три от спасителното 17-о място, заето от Селта. Корчия е аут.

Прогноза: Хетафе – Еспаньол 3:1


Виляреал – Майорка
Дата: 16.06.2020 г.
Час: 20:30

Виляреал стигна до много трудна победа с 1:0 при гостуването си на Селта в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Двубоят вървеше към нулево равенство, но в добавеното време Ману Тригерос вкара единствения гол и измъкна трите точки за своя отбор. Той се възползва от грешка в защитата на домакините и се разписа с помощта на рикошет. С успеха “Жълтата подводница" прекъснаха серия от три поредни загуби, а Виляреал има 41 точки и е на 8-мо място. Ибора е наказан, а Сориано, Мори и Гера са с контузии.

Шампионът на Испания Барселона възобнови участието си в Ла Лига с победа с 4:0 като гост на борещия се за оцеляване Майорка в мач от 28-ия кръг на испанския елит. Това бе 17-та загуба за островитяните, които са с 25 пункта и се намират в зоната на изпадащите отбори, заемайки 17-та позиция. Родригес е наказан, а Кутре е с травма.

Прогноза: Виляреал – Майорка 2:0


Ейбар – Атлетик Билбао
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 20:30

Ейбар инкасира трета поредна загуба и общо пета за последните си шест мача в Примера. В първия си двубой след подновяването на шампионата баските очаквано отстъпиха с 1:3 на гости на гранда Реал Мадрид. По този начин северняците продължават да са в опасна близост до зоната на изпадащите, като заемат 16-то място с 27 пункта, което е само на две точки от първия от отборите под чертата. Ескаланте и Рамис пропускат предстоящия регионален сблъсък.

Атлетик Билбао започна с реми подновяването на Ла Лига. "Лъвовете“ направиха 1:1 у дома срещу амбициозния Атлетико Мадрид. Атлетик откри резултата в 37-ата минута, след като малко по-рано Ян Облак бе направил страхотно спасяване след изстрел на Йерай Алварес. В ситуацията при гола Икер Муниаин получи пас отляво и с едно докосване успя да прати топката под плонжа на стража. Атлетико Мадрид се върна в двубоя с попадение в 39-ата минута, след като Коща се разписа и възстанови равенството. Баските са на 10-та позиция и имат 38 точки.

Прогноза: Ейбар – Атлетик Билбао 1:2


Валядолид – Селта Виго
Дата: 17.06.2020 г.
Час: 20:30

Валядолид записа важна победа, която засега осигури спокойствие на "виолетовите“. В предишния кръг кастилци се наложиха с 2:1 над намиращия се в зоната на изпадащите Леганес. Отборът от едноименния град е 14-ти и е с 32 пункта. Каро и Оливас са аут за домакините.

Виляреал стигна до много трудна победа с 1:0 при гостуването си на Селта в среща от 28-ия кръг на Ла Лига. Двубоят вървеше към нулево равенство, но в добавеното време Ману Тригерос вкара единствения гол и измъкна трите точки за своя отбор. Той се възползва от грешка в защитата на домакините и се разписа с помощта на рикошет. Поражението остави галисийци с 26 точки, като засега "небесносините“ са на спасителното 17-то място, но първият от отборите под чертата е само с точка по-малко. Алварес е контузен за гостите.

Прогноза: Валядолид – Селта Виго 0:0


Алавес – Реал Сосиседад
Дата: 18.06.2020 г.
Час: 20:30

При подновяването на испанския шампиона Алавес отстъпи с 0:2 от последния в класирането Еспаньол. Решаваща в този мач може би беше 20-ата минута, когато вратарят на гостите Фернандо Пачеко сграбчи топката извън наказателното поле и така беше изгонен с директен червен картон. До края “папагалчетата" бяха господари на терена и успяха да стигнат до два гола. Баските са 15-ти и имат 32 точки.

Борещият се за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен отбор на Реал Сосиедад се препъна в първия си двубой след подновяването на Примера. Баските завършиха наравно - 1:1, у дома срещу новака Осасуна. Въпреки спечелената точка, "синьо-белите“ остават на 4-та позиция и са с 47 точки. Сангали и Гевара са аут за гостите.

Прогноза: Алавес – Реал Сосиедад 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
271