Барса се завърна с 4 гола във вратата на Майорка


FUTBOL-TV

Барса се завърна с 4 гола във вратата на Майорка

Шампионът на Испания Барселона възобнови участието си в Ла Лига с победа с 4:0 като гост на борещия се за оцеляване Майорка в мач от 28-ия кръг на испанския елит. Ранен гол на Артуро Видал (2) даде аванс на каталунците. Жорди Алба атакува от ляво, центрира и Артуро Видал засече топката в мрежата за 0:1.

В 37-ата минута атака отляво бе продължена към Гризман, след това Меси отигра добре, за да бъде предоставено кълбото на тепсия пред Брейтуайт. Той го изчака от ждроб, за да отправи по-силен удар, насочи добре топката и покачи на 2:0.

Брейтуейт замести достойно Луис Суарес, който доскоро лекуваше контузия, но след почивката се появи в игра на мястото на Антоан Гризман.

В последните десетина минути на мача пък паднаха другите два гола. В 79-ата минута Жорди Алба вкара и третото попадение в мача. Той получи перфектно извеждащо подаване от Меси и въпреки съмненията за засада вкара за 0:3. В 90-ата Лео Меси вкара 20-ия си гол в Ла Лига за крайното 4:0 след изстрел от 12 метра.

С успеха Барса временно дръпна с пет точки пред Реал Мадрид, който играе в неделя. Барса събра 61 точки и направи важна крачка към поредната си титла.  Майорка има само 25 пункта и се намира в зоната на изпадащите отбори.

  Сподели
150