Къркич: За Барса по-добре Фирмино, отколкото Лаутаро


И. Ангелов

Къркич: За Барса по-добре Фирмино, отколкото Лаутаро

Бившият нападател на Барселона Божан Кркич обяви мнението си, че каталунците ще свършат по-добра работа ако привлекат стрелеца на Ливърпул Роберто Фирмино, отколкото аржентинският нападател на Интер Лаутаро Мартинес. По последни данни Барса е предоставила на Интер избор сред 6 човека и пари за Лаутаро. 

"Интер обичайно не поема инициативата и това ме кара да си мисля, че Лаутаро ще получи роля в Барса, която обикновено не е неговата. Това ще е разочароващо. Ако ми позволите да посоча име, бих заложил на Фирмино. Той играе с останалите, има присъствие и е много подвижен.

"Не искам това да се тълкува като нежелание да подпишат с аржентинеца, но аз разбирам, че трябва играта му да се анализира много добре защото ще е непростимо да се случи това, което стана с Гризман. Подписахме с нападател и го сложихме на крилото, само за да се оплачем, че нещо не работи.

"Това не трябва да се случва отново, защото смятам, че е очевидно - деветката си е деветка. Това е естественото му място и да го преместиш означава да опропастиш таланта му. Ако Барса има нужда от деветка, подпишете с деветка."

284