Вас: Ужасно е, че играхме с Аталанта


Н. Гавазов

Вас: Ужасно е, че играхме с Аталанта

Полузащитникът на Валенсия Даниел Вас изрази съжалението си, че мачът от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Аталанта не е бил отменен. Футболистът е сигурен, че много испанци донесоха коронавируса от Италия в Испания, което допринесе за разпространението на инфекцията и въвеждането на карантина.

"Бих искал сега да съм в Дания. Жена ми и две деца са там, защото вярваме, че въпреки всичко там е по-безопасно, отколкото да сме в Испания. Много хора загинаха тук, болниците са претъпкани. На улицата има малко хора. През последните шест седмици не ни бе позволено да напуснем домовете си, което е трудно, особено ако знаете, че семейството ви е в Дания, където можете да отидете на разходка.

Казаха ни, че мачът с Аталанта е причината за всичко, което се случи. Ужасно е, че проведохме тази среща. Много от нашите играчи се разболяха след нея, а много испанци донесоха вируса от Италия", заяви Вас за TV3.

Испания е на второ място в света по брой случаи на зараза с коронавирус - 247 122, от които над 25 хиляди станаха фатални.

  Сподели
161