Барселона е срещу предсрочно завършване на сезона


Н. Гавазов

Барселона е срещу предсрочно завършване на сезона

Вероятността сезонът в Примера да бъде отменен нараства и расте с всеки изминал ден, съобщава Marca.

В Белгия бе решено да се отменят всички мачове от Про Лига, а шампионската титла да отиде при Брюж, който е лидер в таблицата. Въпреки желанието да се изиграят останалите 11 мача от настоящата кампания в Ла Лига, съществува несигурност кога могат да се проведат мачовете.

УЕФА освободи юни и юли от календара си, отлагайки Европейското първенство през 2020 г., но няма гаранция, че ситуацията с коронавируса ще се подобри до лятото. Въпреки факта, че отмяната на остатъка от сезона ще доведе до там, че Барселона ще стане шампион, клубът е против тази идея.

Каталунците не искат да спечелят титлата по този начин, защото това подкопава успеха на постижението и не искат да понесат огромни финансови загуби. Само от липсата на продажба на  билети Барселона ще загуби 16.5 милиона евро, ако последните им пет домакински мача не се проведат.

Проблем има и с телевизионните права: Барселона вече получи по-голямата част от дължимите им 166 милиона евро, но "блаугранас“ не искат да пропусне останалата  част от финансовите средства, ако мачовете не се играят.

Футболистите на Барселона ще трябва да получат бонус за спечелването на титлата - това ще бъде по подразбиране и впечатляваща сума - около 20 милиона евро. Въз основа на всичко можем да заключим, че спечелването на титлата, при условие че първенството бъде отменено, ще има проблемно и негативно влияние върху Барселона.

По-рано се съобщаваше, че Барселона може да загуби 100 милиона евро заради COVID-19.

  Сподели
153