Ривалдо: Неймар може да поведе Барселона


И. Ангелов

Ривалдо: Неймар може да поведе Барселона

Според бразилската легенда Ривалдо, Неймар е готов да се върне в Барселона и да се превърне във водеща фигура заедно с талисмана Лео Меси. През последното лято се смяташе, че Неймар ще се върне на "Камп Ноу", но трансферът не се осъществи и той остана в ПСЖ, което доведе Антоан Гризман в Барса. Ривалдо, който изигра 256 мача за каталунците в петгодишния си престой, каза пред Betfair:

"Слуховете се засилват за намеренията на Барселона да подпише с Неймар и Лаутаро Мартинес в следващия прозорец. Въпреки че младият аржентинец е добър играч, аз мисля, че само Неймар може да е сигурен, че ще получи стартово място заедно с Меси.

"В последните години толкова много качествени играчи не успяха да заиграят покрай Меси, те се провалят в опита да оправдаят очакванията. Но Неймар, както Суарес, е един от малкото играчи в света, които не чувстват напрежение на терена и винаги показват достатъчно характер.

"Той никога не се страхува и това ще е безопасна опция за клуба, докато Мартинес е млад, талантлив нападател, който може би след 2 или 3 години ще се превърне в страхотно попълнение. За момента аз мисля, че приоритет е Неймар. Аз съм фен на качествата му и характера му, но зная, че понякога той ще получава критики защото феновете не харесаха начина, по който той напусна Барселона. Истината е, че сега той е друг играч и ще е добре да помогне на Меси и компания в опита им за нова Шампионска лига."

  Сподели
167