Заплатите в Барселона са 83% от разходите на клуба


Н. Гавазов

Заплатите в Барселона са 83% от разходите на клуба

Барселона е принудена да намали заплатите на своите играчи със 70% поради паузата в първенството на Испания и Шампионска лига заради коронавируса. Според AS, именно възнагражденията на играчите са основният източник на загубите на каталунския клуб.

Общата заплата на всички играчи от първия отбор за сезона надхвърля 391.6 милиона евро, което е 83% от всички разходи в Барселона (повече от 469 милиона евро).

Заплатите на футболистите от младежкия отбор от своя страна са около 28 милиона евро, на баскетболния отбор - над 32 милиона евро, а останалата част се разпределя между отборите по хокей на ролери, хандбал и футзал.

Що се отнася до приходите на Барселона, каталунският клуб получава 108 милиона евро на сезон за участие в професионални състезания, 262 милиона евро приходи от продажба на права за излъчване, 255 милиона евро печалба от рекламни договори, 42.9 милиона евро за абонамент и членски внос вноски.

Така първият отбор на каталунците е основният източник на доходи за клуба - над 668 милиона евро (76%). Общите приходи на отборите във всички спортове е 875.5 милиона евро.

Припомнете, че по-рано Барселона направи официално изявление за намаляване на заплатите.

  Сподели
338