Суарес: Ще съм готов когато Ла Лига продължи


И. Ангелов

Суарес: Ще съм готов когато Ла Лига продължи

Нападателят на Барселона Луис Суарес обяви, че изпреварва графика си за възстановяване след тежката травма в коляното, и той ще бъде готов за възобновяването на испанската Ла Лига. Уругваецът се подложи на операция през януари и прогнозите бяха той да липсва 4 месеца. След само няколко седмици обаче Суарес захвърли патериците и продължи рехабилитация. По последни данни Ла Лига ще продължи през месец май:

"Моето завръщане е сред възможностите, които обсъждаме и сега има промяна в графика. Но винаги идеята ми е била да се върна този сезон. Моят доктор ми казва, че се справям много добре, и това ми даде надежда да се завърна възможно най-скоро. Разликата в момента е, че когато се възобнови първенството, аз ще мога да играя.

"По начало предвиждахме тази операция да стане в началото на май, но след различни срещи, които имах с докторите, и поради състоянието ми, трябваше да се подложа по-рано. Много добре се справям с работата, която трябва да върша за възстановяването, и това ми даде сили да се върна по-скоро от очакваното.

"В момента обаче говорим за глобални мерки, защото трябва да сме реалисти - хората няма да гледат футбол, а ще чакат да могат да излязат от къщите си, да се наслаждават на живота без страх, да могат да отидат в парка с децата си."

  Сподели
267