Реал - Манчестър Сити: Гуардиола ще покори Мадрид


Н. Гавазов

Реал - Манчестър Сити: Гуардиола ще покори Мадрид

Реал Мадрид - Манчестър Сити

Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадирд

Дата: 26.02.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Реал Мадрид посреща Манчестър Сити в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Спокойно можем да кажем, че това е най-интересната среща от седмичната програма на най-големия клубен турнир на Стария континент. И двата тима са лидери в националните си първенства и вероятно ще подарят на зрителите незабравимо зрелище с безкомпромисна борба. Също така особен интерес предизвиква дуелът между Зинедин Зидан и Хосеп Гуардиола, които като отлични играч в миналото, сега се трансформираха в едни от най-успешните специалисти на съвремието.

Испанецът нарече Реал Мадрид "кралете на турнира", а Зидан определи Пеп като "най-добрият треньор в света". Но с комплиментите до тук. На "Сантяго Бернабеу" тази вечер всички - играчи и треньори - ще хвърлят сили за да повалят съперника и да направят крачка към следващия етап на Шампионска лига.

Домакините влизат в мача след изненадваща загуба от Леванте през уикенда. След този двубой столичани отправиха обвинения към главния съдия в срещата, но истината е, че "бланкосите" не изглеждаха убедителни и не заслужаваха да спечелят. Дали заради мисли за сблъсъка с "гражданите" или нещо друго - това е друга тема. А седмица по-рано Реал направи 2:2 на своя терен срещу Селта и тези последни лоши резултати струваха на колектива на Зидан първото място. В края на седмицата мадридчани могат да компенсират недоброто си представяне в Ел Класико, но проблемът е, че поредното отклоняване на мислите в тази посока би им струвало по-нататъшното участие в Шампионска лига.

Големият проблем за Реал Мадрид е контузията на Еден Азар, който ще остане извън терените за период от няколко месеца. Марко Асенсио също е с травма.

Манчестър Сити също преминава през сложен период и той е свързан както със спортни резултати, така и с проблеми извън терена. Преди десет дни УЕФА обяви за изхвърлянето на клуба от Шампионска лига за две години, което е страхотен удар по "гражданите" с оглед на техните амбиции да покорят този турнир. Гуардиола и водещите играчи веднага побързаха да обявят, че остават верни на клуба, парирайки всякакви слухове за напускане на "Етихад", но само по себе си решението на УЕФА е разтърсващо и не е ясно до какви последствия ще доведе за Сити, особено при положение, че Спортният арбитражен съд потвърди наказанието на Европейската централа. Що се отнася до спортните резултати, там колективът на Гуардиола записа две поредни победи, но те идват след поражение от Тотнъм в началото на месеца и по никакъв начин не могат да компенсират изоставането от Ливърпул - разликата от мърсисайдци е 22 точки и само абсолютен авантюрист може да предполага, че "гражданите" ще успеят да защитят титлата си.

Лерой Сане все още не е готов за този мач, а Рахим Стърлинг е под въпрос.

Интересни факти:

- Реал Мадрид има само три победи в последните си девет домакинства в Европа (3 равенства и 3 загуби).

- Реал Мадрид има само 4 загуби в последните си 49 домашни срещи в Европа.

- През миналия сезон Реал Мадрид отпадна на 1/8-финалите на турнира от Аякс. Преди това "бланкосите" осем поредни години се класираха за четвъртфиналите на Шампионска лига.

- Реал Мадрид има 8 победи, 6 равенства и 2 загуби от 16 домакински мача срещу английски отбори в Европа.

- Манчестър Сити вкара 30 гола в 10 последни мача от Шампионска лига.

- Реал Мадрид и Манчестър Сити са се срещали шест пъти, включително на международни летни турнири. Първият двубой е през септември 2012 г. в Испания, като част от груповата фаза на Шампионска лига. Тогава мадридчани побеждават с 3:2. През есента на същата година двубоят на Острова завършва при резултат 1:1. Като цяло Реал има три победи, а Сити - една.

Какво следва да очакваме от сблъсъка на "Сантяго Бернабеу" тази вечер? Преди всичко това ще зависи как ще играят двата отбора - внимателно или ще хвърлят всичко в здрава битка. Нашите предположения са, че Реал Мадрид ще бъде по-предпазлив, особено с оглед на приближаващото "Ек Класико", в което Барселона вече има лека преднина заради ден почивка в повече. Сити обаче е на съвсем друга вълна. "Гражданите" трябва да докажат, че са се изкачили на ново ниво и са готови да покорят Европа. Това става особено силно на фона на последните събития извън терена. За това и очакванията за този мач, а също така и за реванша са, че Сити ще бъде по-агресивният отбор, а Гуардиола и хората му ще хвърлят всички сили, за да направят следващата крачка по пътя към европейски триумф.

Прогноза: Реал Мадрид - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Реал Мадрид
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.02.2020 Примера Дивисион Леванте 1 - 0 Реал Мадрид
16.02.2020 Примера Дивисион Реал Мадрид 2 - 2 Селта Виго
09.02.2020 Примера Дивисион Осасуна 1 - 4 Реал Мадрид
06.02.2020 Купа на Краля Реал Мадрид 3 - 4 Реал Сосиедад
01.02.2020 Примера Дивисион Реал Мадрид 1 - 0 Атлетико Мадрид


Последни 5 срещи - Манчестър Сити
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.02.2020 Висша Лига Лестър 0 - 1 Манчестър Сити
19.02.2020 Висша Лига Манчестър Сити 2 - 0 Уест Хям
02.02.2020 Висша Лига Тотнъм 2 - 0 Манчестър Сити
29.01.2020 Купа на Лигата Манчестър Сити 0 - 1 Манчестър Юнайтед
26.01.2020 ФА Къп Манчестър Сити 4 - 0 Фулъм


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
27.07.2017 Купа на Шампионите Манчестър Сити 4 - 1 Реал Мадрид
04.05.2016 ШЛ Полуфинали Реал Мадрид 1 - 0 Манчестър Сити
26.04.2016 ШЛ Полуфинали Манчестър Сити 0 - 0 Реал Мадрид
24.07.2015 Други Международни Манчестър Сити 1 - 4 Реал Мадрид
21.11.2012 ШЛ група D Манчестър Сити 1 - 1 Реал Мадрид

Стартови състави

Манчестър Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Уокър
Фернандиньо
Лапорт
Менди
Де Брюйне
Родриго
Силва
Бернардо Силва
Агуеро
Стърлинг
Иско
Бензема
Бейл
Кроос
Каземиро
Валверде
Менди
Рамос
Варан
Карвахал
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Зинедин Зидан)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Манчестър Сити 1:2

  Сподели
341