Съдът премахна четиримата Ал Тани от ръководството на Малага


Н. Гавазов

Съдът премахна четиримата Ал Тани от ръководството на Малага

Съдия Мария Анджелис Руис Гонсалес уважи искането на прокурора да отстрани шейх Абдула Ал Тани, както и неговите синове-съветници Насер, Ракан и Найеф от ръководството на Малага.

През следващите шест месеца клубът ще бъде под външна администрация и  ще бъде ръководен от Жозе Мария Муньос. Шейхът обаче може да обжалва пред съда в рамките на пет дни. Това може да забави окончателното решение с още няколко месеца.

Съдът установи и депозит в размер на 5.4 милиона евро. Ако не бъде платено, клубът ще бъде иззет от ръцете на Ал Тани.

Собственикът на Малага е с повдигнати редица обвинения, едно от които е незаконното придобиване на клуба и лошо управление.

Ал-Тани закупи Малага през юни 2010 г. за около 36 милиона евро. Финансовата му инфузия помогна на "аншоата" да купи редица играчи, сред които Рууд ван Нистелрой, Санти Касорла, Иско и Хулио Баптиста, както и да назначи Мануел Пелегрини за треньор.

Тези покупки  помогнаха на Малага да заеме четвърто място в Ла Лига през 2012 г. и за първи път в историята да участва в Шампионска лига. Малко след това клубът продаде няколко важни играчи поради финансови затруднения, но стигна до четвъртфиналите на Шампионска лига, където след спорно  съдийство отпадна  от Дортмунд Борусия.

През 2018 г. Малага изпадна от Примера. Сега тимът е  на 15-то място във втората дивизия на шампионата на Испания.

  Сподели
121