Реал Унион смаза Реал Мадрид; Де Ла Ред колабира на терена


А. Франгов

Реал Унион смаза Реал Мадрид; Де Ла Ред колабира на терена

Поредната сензация в Купата на Краля в Испания сътвори Реал Унион, като победи с 3:2 у дома гранда Реал (Мадрид). Домакините на няколко пъти застрашиха вратата на Йержи Дудек, докато гостите се отличиха с мързелива игра и разчитаха предимно на контраатаки. В 13-та минута националът на Испания Рубен де ла Ред колабира на терена и се наложи спешната намеса на лекарския екип. След като бе изнесен на носилка от терена Де Ла Ред се е събудил в съблекалнята и веднага е бил откаран в най-близката болница. Все още не е ясно каква е диагнозата на лекарите и причината за внезапния припадък.

Още в втората минута Хуан Домингес наказа гостите от Реал. Той навлезна в полето на Реал, мина през Мичел Салгадо и не остави шансове за Дудек с плътен изстрел по земя. Реал Мадрид изравни в 9-та минута след контраатака и гол на Густаво Игуаин. Домакините пак поведоха в 20-та минута след груба грешка на Кристоф Метцелдер. Пак Домингес се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата на Дудек за втори път. Така на полувремето домакините водиха с 2:1.

Второто полувреме започна с гол на гостите. Хавиер Сажиола вкара за 2:2 в 53-та минута. Натискът на домакините обаче се изрази в трети гол. Куеро центрира и топката се поразходи из вратарското поле на мадридчани, като Метцелдер и Хайнце просто изгледаха как Иняки Гойкоечея Беристайн вкара топката в мрежата и уформи резултата - 3:2 за Реал Унион.

Реал Унион е един от първите и най-влиятелни клубове в Испания през началото на 20-ти век, но в момента се състезава в третото ниво на испанския футбол - Сегунда Б, Група 1. Основани са през 1915 г. в гр. Ирун, близо до френската граница в Баската автономна област на Испания. Реал Унион е печелил купата на Краля в Испания 4 пъти - през 1913 (като Расинг Клуб де Ирун), 1918 (побеждавайки именно Реал Мадрид на финала), 1924 и 1927 г.

РЕАЛ (УНИОН) - РЕАЛ (МАДРИД) 3:2 (2:1)
1:0 Домингес (2)
1:1 Игуаин (9)
2:1 Домингес (20)
2:2 Савиола (54)
3:2 Гойкоечея (63)

РЕАЛ (УНИОН): Отермин; Лараинсар, Менди, Берует, Караседо; Куеро (70 - Габараин), Х. Агире, Виляр (77 - Салседо), Домингес; Ромо, Гойкоечея
Старши треньор: Исаки Алонсо

РЕАЛ (МАДРИД): Дудек; М. Салгадо, Метцелдер, Хайнце, Марсело; Гути, Де ла Ред (18 - Х. Гарсия), Диара (71 - Снайдер), Дренте; Игуаин, Савиола
Старши треньор: Б. Шустер

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Берует, Агире, Домингес, Габараин, Менди (Унион); Х. Гарсия, Игуаин, Марсело (Мадрид)
СЪДИЯ: Дауден Ибанес

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
200