Коутиньо ще е достъпен за трансфер за 77 милиона паунда


Н. Гавазов

Коутиньо ще е достъпен за трансфер за 77 милиона паунда

В края на сезона Барселона ще бъде готова да продаде полузащитника Филип Коутиньо на цена, намалена до 77 милиона паунда.

Когато Коутиньо си тръгна  от Ливърпул със скандал през януари 2018 г., мечтите на Филипе да играе в Барселона се разбиха в суровата  реалност.

Коутиньо не оправда очакванията на феновете и ръководството на каталунския клуб, като стана жертва на огромната си цена, която испанците платиха, а този сезон бе прогонен в Байерн Мюнхен.

Според Daily Express клубът на Бундеслигата има право да купи бразилеца  за предварително договорена цена от 102 милиона паунда, но и в Мюнхен, и в Барселона разбират, че никой няма да плати такива пари за Филипе, предвид играта му.

Затова ръководството от "Камп Ноу" е готово да се раздели с 27-годишния играч от  националния отбор на Бразилия само за 77 милиона паунда - почти половината от цената, за която самата Барса купи Коутиньо от Ливърпул.

Тази цена изглежда вече много по-привлекателна и може да заинтересува редица клубове, включително Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм, а дори  и Ливърпул, който Стив Макманамън наскоро посъветва да върнат Филипе.

  Сподели
192