Сосиедад изхвърли Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля


FUTBOL-TV

Сосиедад изхвърли Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля

Реал Сосиедад постигна малко очаквана победа с 4:3 при визитата си на Реал Мадрид в 1/4-финална среща от турнира за Купата на Краля. Така феновете на "Сантяго Бернабеу" станаха свидетели на елиминацията на "Белия балет".

Мартин Йодегор откри в 22-рата минута след плътен удар по земята. Изстрелът му рикошира в глезена на Милитао и влетя във вратата на кастилци, въпреки че Ареола опита да спаси с десния си крак.

След почивката заваля дъжд от голове. Александър Исак удвои в 54-ата минута. Бареначея финтира Начо Фернандес и центрира към Исак, който отбеляза със зрелищен шут в горния ъгъл - 0:2. Две минути по-късно Марсело не успя да противодейства на удара на Исак и топката влетя в близкия орен ъгъл за 0:3.

Само 3 минути по-късно Марсело получи топката вляво в наказателното поле и с мощен шут в близкия ъгъл на Ремиро намали резултата на 1:3. В 69-ата минута правещият отличен мач Исак центрира по земя отдясно и намери Мерино, който успя да изпрати топката далеч от плонжа на Ареола - 1:4.

В 79-ата Винисиус прати топката във вратата след удар с глава. Топката отиде в ръцете на стража, който подходи непохватно и тя се озова в мрежата. Съдията Матеу Лаос отмени попадението след консултация с ВАР. При следващата атака Реал Мадрид все пак вкара втори гол. Винисиус нахлу отляво и даде чудесна асистенция на резервата Родриго за 2:4.

В 93-ата минута Начо Фернандес се оказа най-съобразителен и засече топката в наказателното поле по брилянтен начин с глава, намалявайки аванса на гостите до само един гол. За още голове обаче време не остана.

  Сподели
675