Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера Дивисион

Гранада – Еспаньол
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 14:00

Отборът на Гранада допусна втора поредна и общо седма загуба за последните си десет мача в Ла Лига. Този път южняците отстъпиха с 0:2 в регионалния андалуски сблъсък срещу Севиля. Играчите на Диего Мартинес са 11-ти и имат 27 точки. Монторо, Кини и Дуарте са контузени, а Кьойбашъ е под въпрос.

Еспаньол записа трето поредно равенство пред собствена публика и общо трети пореден мач без поражение. "Папагалчетата“ направиха 1:1 у дома срещу амбициозния Атлетик Билбао, като продължават да се представят много по-добре след назначението на Абелардо Фернандес за старши-треньор. Каталунците са на последното 20-то място и имат 15 пункта. Рока е наказан, а Корчия и Кампусано са с травми.

Прогноза: Гранада – Еспаньол 1:2


Майорка – Валядолид
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 19:30

Седмица след гръмкия успех с 4:1 у дома над Валенсия новакът Майорка претърпя тежка загуба с 0:3 при визитата си на Реал Сосиедад. Поражението остави клуба от Балеарските острови с 18 точки, като Майорка продължава да е непосредствено над зоната на изпадащите и заема 17-та позиция със своите 18 точки. Севия е под въпрос за домакините.

Реал Мадрид записа труден, но важен успех с минималното 1:0 при визитата си на Валядолид в двубой от 21-вия кръг на Ла Лига. "Виолетовите“ могат да съжаляват, тъй като направиха добър мач, като на няколко пъти се налагаше на Тибо Куртоа да спасява опасни положения пред неговата врата. След поражението Валядолид остава на 16-та позиция с 22 точки в актива си. Каро и Плаца са аут.

Прогноза: Майорка – Валядолид 1:1


Валенсия – Селта Виго
Дата: 01.02.2020 г.
Час: 22:00

Барселона допусна малко очаквана загуба с 0:2 при визитата си на Валенсия в двубой от 21-вия кръг на Ла Лига. Автогол на Жорди Алба (48) и попадение на Максимилиано Гомес (77) зарадваха публиката на “Местайя". Преди това домакините изпуснаха и дузпа през първото полувреме. Това е първо поражение за Барса при новия треньор, като тимът игра безобразно в защита, в новата схема с трима бранители. "Прилепите“ вече са 7-ми и имат 34 точки, като са само на две от Топ 4. Черишев и Пичини са аут за домакините.

Селта записа трето поредно равенство и вече в седем последователни кръга "небесносините“ са без победа в оспорваната борба за оцеляване. Преди седмица галисийци направиха 0:0 у дома с Ейбар и в момента са на 18-то място с актив от 17 точки. Аут за тежката визита в срещуположния край на Испания са Аспас, Вилар и Бовю.

Прогноза: Валенсия – Селта Виго 3:0


Леганес – Реал Сосиедад
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 13:00

Атлетико Мадрид и Леганес не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно - 0:0, в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" имаха на разположение близо 100 минути, за да си спечелят трите точки, тъй като съдията даде доста сериозно продължение, но дори това не им помогна. До преди почивката Алваро Мората и Анхел Кореа пропиляха най-добрите положения за столичани, докато Мартин Брайтуайт от Леганес също имаше отличен шанс да изведе сензационно тима си напред. След почивката темпото на игра не бе особено високо. "Лос пепинерос“ са на предпоследната 19-та позиция и имат 15 пункта. Куеяр и Шимановски са отсъстващи.

Реал Сосиедад прекъсна серията от две поредни загуби и записа очаквано успех с 3:0 у дома над новака Майорка. Победа е важна за баските, които са в оспорвана битка за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига. В момента северняците са 6-ти в колоната, като имат 34 точки. Ияраменди, Мерино и Моя са контузени.

Прогноза: Леганес – Реал Сосиедад 1:2


Ейбар – Бетис
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 15:00

Ейбар отново демонстрира непостоянство далеч от дома и в четвърта поредна визита баските не спечелиха. Този път хората на Хосе Мендилбар завършиха 0:0 със Селта. Така баските са 15-ти и имат 23 точки. Диас, Кике и Ескаланте са аут за "оръжейниците“.

Гол от дузпа в последната минута лиши Бетис от това да си тръгне с точка при гостуването на коравия отбор на Хетафе. Севилци загубиха с 0:1, а поражението ги остави с 27 пункта и са на 12-та позиция. Наставникът Жоан Франсеск не може да разчита на Федал, Гереро, Карвальо и Гуардадо.

Прогноза: Ейбар – Бетис 1:1


Атлетик Билбао – Хетафе
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 17:00

Амбициозният тим на Атлетик Билбао записа пето поредно равенство и вече в шест последователни кръг баските са без победа. Преди повече от седмица "лъвовете“ направиха 1:1 като гости на последния Еспаньол. С пропилените нови точки Атлетик има 31 и е на 9-то място в класирането, като към момента възпитаниците на Гайска Гаритано са на пет от предстоящия съперник, който е в Топ 4. Де Маркос и Ганеа са аут, а ветеранът Адуриц все още не е напълно възстановен.

Хетафе постигна втора поредна победа и общо десета до момента. Последният успех на столичани не дойде никак лесно и играчите на Хосе Бордалас трябваше да чакат до самия край на домакинството си срещу Бетис, за да получат правото да изпълнят дузпа и да спечелят с минималното 1:0. Столичани имат 36 точки и са на 4-то място в подреждането.

Прогноза: Атлетик Билбао – Хетафе 1:1


Севиля – Алавес
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 19:30

Севиля записа едва втора победа за последните си шест мача в Примера. В предишния кръг възпитаниците на Хулен Лопетеги спечелиха регионалното дерби срещу Гранада за крайното 2:0. Така "рохибланкос“ вече имат 38 точки и вече са на 3-то място в класирането. Карлош е наказан, а Карисо и Жордан са под въпрос.

Алавес инкасира десета загуба от началото на сезона, след като в последния си мач от първенството баските отстъпиха с 1:2 у дома от Виляреал. Поражението остави селекцията на Асиер Гаритано с 23 пункта, а "синьо-белите“ са на 14-то място. Ели и Уакасо са наказани, а Пина е с контузия.

Прогноза: Севиля – Алавес 4:1


Виляреал – Осасуна
Дата: 02.02.2020 г.
Час: 19:30

Виляреал записа драматичен успех за крайното 2:1 при гостуването си на Алавес. "Жълтата подводница“ стигна до пълния комплект точки след гол в последната минута, след като малко по-рано възпитаниците на Хавиер Кайеха бяха допуснали изравнително попадение. Виляреал на 8-мо място и има 31 точки, като отборът е в отлична позиция да атакува и местата, които дават право на участие в евротурнирите. Кинтия е наказан, а Морено, Торес и Жерар са в лазарета на домакините.

Осасуна сложи край на серията от пет поредни мача без победа в Примера и в предишния кръг новакът се наложи с 2:0 над Леванте. Играчите на Хагоба Арасате вече са 10-ти и имат 28 пункта. Брашанац е наказан, а Авила, Мерида и Латоре са контузени.

Прогноза: Виляреал – Осасуна 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
342