Реал мачка за Купата


FUTBOL-TV

Реал мачка за Купата

Реал Мадрид се наложи с категоричното 4:0 при визитата си на Реал Сарагоса в среща от 1/8-финалите за Купата на Краля в Испания.

Резултатът бе открит от Рафаел Варан в шестата минута. Тони Кроос изпълни късо един корнер и комбинира с Дани Каравахал, който върна топката за германеца. Кроос центрира успоредно на голлинията и в наказателното поле, където няколко футболисти се разминаха с топката, включително и вратаря на на домакините Алваро Ратон. На далечната греда обаче Варан бе оставен сам и без проблеми успя да засече от непосредствена близост - 1:0. Стиуацията при гола бе разгледена и със системата ВАР, но попадението остана.

В 32-ата минута Лукас Васкес удвои. Отново голяма заслуга за него имаше Тони Кроос. Германският халф открадна топката и асистира на Лукас Васкес. Фланговият нападател на Реал отправи атрактивен удар с външен фалц от над 10 метра и прати топката в далечния ъгъл за 0:2.

През втората част Винисиус Жуниор покачи на 3:0 в 72-ата, в 79-ата минута резервата Карим Бензема оформи крайния резултат. Тимът на Зинедин Зидан не остави съмнения кой бе по-добрият тим на терена и заслужено се поздрави с победата. Това бе по-специален мач и за бразилеца Марсело, който записа своя мач №500 за Реал.

  Сподели
114