Скандал се разрази преди мача Спортинг - Реал Мадрид


Н. Гавазов

Скандал се разрази преди мача Спортинг - Реал Мадрид

Скандал се разрази броени часове преди срещата Спортинг Хихон - Реал Мадрид, която е част от 11 кръг на Примера Дивисион. Старши треньорът на домакините Мануел Пресиадо отвърна на обвиненията на Жозе Моуриньо, че отборът му е „легнал" на Барселона в мач от първенството на Испания през септември, когато на „Ноу Камп" победиха с 1:0.

Тогава Моуриньо заяви, че има отбори, които правят подаръци на Барселона, излизайки с вторите си отбори, убедени, че не могат да победят каталунците. Португалският специалист тогава изказа предположението, че ако това стане честа практика, той няма да може да спечели титлата.

Бившият наставник на европейския шампион Интер, който днес ще ръководи срещата от трибуните заради изгонването си в сряда по време на мача с Реал Мурсия, повтори същото и на интервюто преди двубоя със Спортинг.

„Отборът им не може да подарява игри. Нека видим дали те ще излязат срещу нас със втория си отбор", заяви снощи Моуриньо.

Пресиадо веднага контрира, обвинявайки Моириньо в липса на уважение към клуба му.

„Това може да бъде шега, но ако е такава, тя е много лоша и никак не ми харесва. А може да е и провокация към Барселона. Но ако това което той каза го мисли наистина, показва, че той е един лош професионалист. Кой по дяволите е той, за какъв се мисли? Това е липса на уважение към Спортинг. Ако никой в Мадрид не иска да му го каже, то тогава аз ще го направя", заяви Пресиадо на снощната пресконференция.

 

  Сподели
90