Суперкупата на Испания е за Реал Мадрид!


FUTBOL-TV

Суперкупата на Испания е за Реал Мадрид!

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания. На финала "белите" се наложиха над Атлетико Мадрид, като това стана след изпълнения на дузпи.

В редовното време двата тима завършиха наравно - 0:0. През първата част по-интересните положения бяха пред вратата на Ян Облак, но стражът на няколко пъти се намеси добре.

След почивката интригата стана още по-сериозна. В 51-вата Йович финтира Фелипе и Киърън Трипиър, стреля между краката на английския защитник и топката облиза далечната греда след шута по земя. В самия край Тибо Куртоа се намеси решаващо на няколко пъти и така се стигна до продължения. При тях "дюшекчиите" бяха по-активни и могат да съжаляват, че не стигнаха до победния гол.

В 115-ата минута Федерико Валверде получи червен картон. Той бе останал последен в защитата и спря непозволен нападател на съперника. Това определено "запали фитила" на повечето играчи и реферът даде още няколко жълти картони.

В крайна сметка се стигна до изпълнения на дузпи. При тях Саул и Томас пропуснаха от бялата точка, докато Карвахал, Родриго, Модрич и Рамос бяха точни и донесоха трофея на "Белия балет".

  Сподели
462