Барса профуча през Сеута


Л. Михайлов

Барса профуча през Сеута

Барселона без проблем отстрани третодивизионния тим на Сеута, побеждавайки с 5:1 на "Камп Ноу" в среща-реванш за Купата на краля. Първият мач завърши 2:0 за каталунците.

Треньорът на домакините Пеп Гуардиола даде почивка на титулярите си и остави срещата в ръцете на младите надежди на клуба като Марк Бартра, Нолито и Тиаго Алкантара.

Нахъсаните младоци от Барселона започнаха мача без увъртания и откриха още в третата минута. Автор на гола бе Нолито, който навърза няколко защитници и простреля противниковата врата. Няколко минути по-късно и стражът на Сеута отново вадеше топката от мрежата си като този път виновникът бе Габриел Милито.

В 27-ата гостите останаха с човек по-малко, а Барса получиха възможност да изпълнят 11-метров наказателен удар, но Боян Къркич шутира в гредата. Въпреки това мачът беше предрешен и единственото неизвестно остана крайният резултат. В 35-ата минута футболистите на Сеута успяха да вкарат единственото си попадение чрез Де Гузман.

През втората част "лос кулес" вкараха още три гола. Първо Педро се разписа за 3:1 в 51-ата минута с нисък диагонален удар. Десет минути по-късно в игра се появи звездата на каталунците Лео Меси и малко след това отбеляза за 4:1. В 68-ата аржентинският голмайстор отново показа класата си и оформи крайния резултат. Голяма заслуга за гола имаше и Тиаго Алкантара, който успя да мине през няколко от отбраната на Сеута и да намери открилия се Меси.

  Сподели
147